FOTO Poliția Capitalei, în vizită la centrele de plasament din Sectorul 3

Polițiștii Capitalei au făcut o vizită copiilor din centrele de plasament din cadrul DGASPC Sectorul 3.

”Casa de tip familial „Crinul Alb” și Centrul de plasament „Pinochio”, din cadrul DGASPC Sector 3, au avut parte de vizita inedită a polițiștilor din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, a Brigăzii Rutiere, dar și a Serviciului Poliției Canine, care au fost însoțiți, evident, de patrupedele justițiare”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.

Polițiștii i-au învățat pe copii cum să se ferească de hoți, cum să evite să fie victime ale infracțiunilor, dar și cum să reacționeze atunci când sunt martorii unor fărădelegi.

Cele două teme prezentate de polițiștii prezenți: „Sfaturi mari pentru cei mici” și „Vacanță în siguranță” au fost însoțite de demonstrații ale câinilor polițiști dar și ale unor exerciții ce vizează siguranța rutieră.

”Conducerea DGASPC Sector 3 se preocupă constant pentru educația informală a copiilor pe care îi are în grijă, pentru a se asigura că aceștia nu sunt victimele unor infracțiuni sau dacă sunt în preajma unor fărădelegi, să știe cum se reacționeze”, mai spune sursa citată.

 

 

Aceste activități au un rol crucial în pregătirea acestor copii pentru momentul în care vor ajunge independenți și vor părăsi sistemul instituționalizat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati