FOTO Primăria Capitalei a deschis astăzi două noi creșe în București

0
81
FOTO: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat astăzi, alături de primarii Daniel Florea și Gabriel Mutu, 2 noi creșe deschise de PMB, prin DGASMB, în sectoarele 5 și 6 din Capitală.

„Brandusa si Clopotel sunt cresele inaugurate azi, alături de primarii Daniel Florea și Gabriel Mutu, în sectoarele 5 și 6 din Capitală, după ce săptămâna trecută am deschis încă una în sectorul 2 și mai avem în pregătire alte 2, in total inca 500 de locuri noi in crese”, a declarat Gabriela Firea.

FOTO: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

În urma noilor condiții impuse de pandemie, locurile în creșe și grădinițe s-au redus, așa că Primăria și-a dorit să vină în sprijinul familiilor care nu au cu cine să lase copiii, a completat sursa citată.

FOTO: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

”Venim cu locuri în plus, cu noi spații atractive pentru copii și bine amenajate – pentru că dorim să le facem celor mici cât mai plăcută revenirea în mediul educațional”, a mai spus Firea.

„Este o mare bucurie pentru noi că avem sprijinul Primăriei Capitalei. Chiar era nevoie de un nou centru de acest fel în zonă, s-au construit multe blocuri în zonă și sunt familii tinere, care au copii mici și aveam foarte multe cereri. E un real ajutor, care se adaugă efortului pe care îl depunem și noi, în următoarele 6 luni vom realiza 11 grădinițe noi cu fonduri europene. Suntem pregătiți total pentru începerea noului an școlar.”, a spus primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

FOTO: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

“Și la sectorul 6 am luat toate măsurile pentru a avea un început de an școlar ca la carte. Vom asigura tuturor copiilor și personalului măscuțe, dezinfectanți și alte materiale de protecție. Mai mult decât atât, vom asigura și tabletele pe care Guvernul nu a reușit să le aducă. Faptul că Primăria Capitalei completează numărul de locuri în creșe este un lucru foarte bun. Am semnat autorizația de construire pentru o creșă nouă cu 120 de locuri și știu că Primăria Capitalei pregătește deschiderea unui alt centru similar.”, a completat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Înscrierea în centrele de îngrijire și educație timpurie pentru copiii foarte mici se face exclusiv online, pe pagina de internet: www.dgas.ro.

FOTO: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti
Aici sunt disponibile toate informațiile necesare pentru cei interesați, lista actelor necesare și modalitatea efectivă de înscriere a celor mici în astfel de centre.
• Cererile de înscriere se pot transmite în format electronic, începând cu 1 octombrie 2020 la adresa de e-mail antante@dgas.ro.

• În fiecare grupă vor fi înscriși între 5 și 7 copii, astfel încât să fie respectate cu stricteţe siguranţa şi protecţia sanitară.
• În cresele DGASMB se realizeaza igienizari si dezinfectari periodice, se asigura atat angajatilor cat si vizitatorilor substante dezinfectante, masti si/sau manusi.
• Centrele sunt destinate copiiilor cu vârsta cuprinsă între 0 – 3 ani și pot fi accesate cu prioritate părinţii care se duc la serviciu sau familiile monoparentale cu venituri reduse.
• Primăria Capitalei, prin DGASMB, mai administrează alte 12 creşe, care au un total de 470 de locuri.
• În următoarea perioada Direcția de Asistență Socială a Primăriei Capitalei va recruta cei mai buni specialiști de educație timpurie și după obținerea tuturor avizelor necesare pentru funcționarea creșelor sociale începem înscrierile pentru noile locații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.