FOTO Protest al angajaților din sănătate! Oferta Guvernului este insuficientă, susţin sindicaliştii

Aproximativ 300 de oameni din întreaga țară pichetează ministerele Sănătății și Muncii și cer majorarea salariilor.

Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară susțin că oferta Guvernului este insuficientă, iar creșterea cu 20% a salariului de bază ar aduce în realitate o creștere de doar 13,9 procente.

Sindicaliștii au demarat și procedurile pentru declanșarea grevei generale. Protestul de la Ministerul Sănătății este programat la ora 12:00.
„O.U.G. 115/2023 nu prevedea sursa de finanțare a creșterilor salariale de 5% legiferate începând cu luna ianuarie 2024 pentru angajații din Sănătate. În cazul salariaților din Asistență socială această problemă nu a existat, deoarece fondurile sunt asigurate direct din bugetul de stat”, a transmis Federația Sanitas, într-un comunicat.
Potrivit sursei citate, la solicitarea instituțiilor medicale din țară și la sesizarea colegilor noștri – lideri SANITAS din țară, noi, federația, am adus în atenția premierului Marcel Ciolacu și această problemă, în cadrul negocierilor de luni, 5 februarie a.c.
„Am cerut identificarea în regim de urgență a unei soluții! Ca urmare, marți, 6 februarie, casele de sănătate județene au solicitat, deja, spitalelor date despre sumele necesare acordării creșterilor salariale.
  • În ultimă instanță, la presiunile SANITAS s-au găsit resursele financiare necesare, astfel că salariații din Sănătate vor primi luna aceasta creșterea salarială prevăzută de O.U.G. 115, începând cu 1 ianuarie 2024.

Știm că ceea ce s-a acordat prin O.U.G. 115 reprezintă o sumă foarte mică. De aceea, SANITAS continuă negocierile cu guvernanții pentru a ne asigura că promisiunea de creștere a salariilor cu 20% în 2024 va fi respectată”, transmite sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati