FOTO/ Protestele spontane continuă la mai multe administraţii fiscale din ţară, inclusiv în Bucureşti

Blocul Naţional Sindical (BNS) anunţă că vineri dimineaţă continuă proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară.

”La această oră, au loc proteste în câteva administraţii fiscale din ţară. Având în vedere că este încă dimineaţă, numărul protestelor ar putea creşte”, a transmis BNS, precizând că la proteste, participă membri de sindicat din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ,,Solidaritatea”, afiliată la BNS.

Conform, BNS, care prezintă şi imagini, au loc proteste la Iaşi, Slobozia, Piatra Neamţ şi Baia Mare.

Şi joi au avut loc astfel de acţiuni, inclusiv în faţa Ministerului Finanţelor, scrie news.ro.

De altfel, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ,,Solidaritatea” a anunţat că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru declanşarea grevei propriu-zise.

”Cu toate piedicile puse de „prietenii noştri”, trebuie să aratăm că SOLIDARITATEA este prima şi singura organizaţie sindicală care a organizat vreodată o grevă in ANAF si MF. Până acum au fost doar proteste spontane, pichetări sau proteste cu banderole. Pentru asta vă mulţumesc încă odată”, au precizat reprezentanţii sindicatului.

Sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat, şi marţi, între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment, în timp ce în faţa Ministerului Finanţelor a avut loc un miting de protest, angajaţii fiind nemulţumiţi de măsurile propuse pentru reducerea cheltuieilor bugetare. Ministrul Finanţelor anunţa luni seară, după discuţii cu reprezentanţi ai sindicatelor, că unii sindicalişti au anunţat că amână acţiunile de protest. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ”Solidaritatea” a organizat însă proteste, conform programului deja anunţat.

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati