FOTO/ Radu Mihaiu anunță „primii paşi concreţi” pentru coordonarea intervenţiilor asupra străzilor

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu anunță primii paşi concreţi pentru coordonarea intervenţiilor asupra străzilor.

„Ştiţi eterna problemă a reabilitărilor de străzi din Bucureşti: se asfaltează azi de către ADP, pentru ca mâine Distrigaz, sau Apa Nova, sau Termoenergetica să spargă lucrarea proaspăt făcută.

Anul ăsta am făcut primii paşi concreţi pentru a avea o intervenţie integrată. Nu cu toţi cei care au dreptul de intervenţie, dar am început să ne coordonăm cu unii.

În Cvartalul 17, cel mărginit de Colentina, Doamna Ghica, Heliade între Vii și Electronicii, s-a muncit mult în ultimul an. Atât noi cu reabilitări de străzi, cât și utilitariștii cu care am reușit să ne sincronizăm mult mai bine. De exemplu, fiindcă nu exista rețea de fibră subterană în zonă, și ca să nu se spargă trotuarele peste un an, am reușit să lucrăm în echipă cu NetCity – ei băgau fibra, noi în urmă asfaltam. Și cu Apa Nova am avut o colaborare bună în acest cartier. Ne-am aliniat graficele de execuție în așa fel încât să nu ne călcăm pe picioare, ba din contră, să ne ajutăm să terminăm mai repede. Din cauza acestei sincronizări, lucrările durează puţin mai mult. Asta se întâmplă până  când colaborarea devine un obicei. 

Străzile din cvartalul 17 erau decăzute. Pornind de la șos. Gherase care era ca după bombardamente, până la Vladislav Voievod unde pe lângă problemele de structură aveam și un grad ridicat de risc de accident din cauza modului în care mașinile se parcau. Acum e ordonat și civilizat. Avem în continuare șantiere deschise pe Silvia, pe Teofil, pe Ipsilanti Voievod și Seneslav Voievod. 

Și vor mai fi șantiere și anul viitor. Lucrăm la documentația necesară pentru Litovoi Voievod, pentru Podul Neagului și pentru Oradea. 

Cum spuneam, înțeleg că oamenii din zonă sunt deranjați de multitudinea de șantiere, însă avem nevoie de investiții dacă ne dorim un oraș civilizat”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati