FOTO Tânără aproape goală, folosită pe post de masă la o petrecere din Capitală

0
62823
Captura Facebook

O tânără aproape goală a fost folosită pe post de masă de sushi la o petrecere din București la care au participat mai multe vedete. 

Multe vedete din România au participat la un eveniment comentat pe Facebook, din cauza modului în care a fost servită mâncarea.

Ana Măiță, de la Asociația Mame pentru Mame, a postat mai multe imagini pe contul ei de Facebook, în care se vede cum o tânără aproape goală e folosită pe post de masă pentru sushi. Ulterior, postarea în cauză a fost înlăturată de pe Facebook, după ce a fost raportată pentru „hate-speech”.

Totul pentru inaugurarea unui salon de cosmetică. Ana Măiță amintește că această practică e specifică bordelurilor japoneze și e interzisă inclusiv în unele țări din Asia.

Captura Facebook

Niciunul dintre invitați nu ar fi luat mâncare direct de pe corpul tinerei.

Postare înlăturată de pe Facebook pentru „hate-speech”

Postarea Anei Măiță a fost înlăturată de pe Facebook, după ce a fost raportată pentru „hate-speech”. Măiță spune, într-o nouă postare, că au existat presiuni asupra sa pentru a șterge relatarea inițială.

„Am postat azi o opinie pe Facebook despre o recepție mondenă cu vedete la care s-a servit sushi direct de pe o tânără aproape goală, întinsă pe masă. Am susținut că practica asta provenită din lupanarele japoneze de la 1700, scoasă în afara legii în multe țări, pune totuși femeia într-o poziție degradantă și că nu mai este folosită decât de mafioții Yakuza. Și am lansat un apel către vedetele pe care le-am văzut prezente și despre care știu că sunt mame de fete, să reflecteze la situație și să vadă dacă totuși nu au greșit că nu s-au ridicat să plece când au văzut o femeie folosită pe post de platou pentru servit mâncarea. Iar postarea s-a viralizat rapid. A fost distribuită masiv, iar presa a preluat-o. Spre seară au început presiunile, nu spun din partea cui că va puteți închipui de unde au venit. Bref, atâta putem. Nici organizatorii și nici vreuna dintre vedetele mondene prezente la această recepție nu a înțeles să iasă cu vreo declarație, cu vreo asumare a gestului, a prezenței acolo. PR-ii tuturor probabil i-au asigurat că mă vor presa să dau jos postarea, iar când au văzut că mă țin tare pe poziție s-au mobilizat pentru raportarea postării pe motiv că e hate-speech, deși precizasem foarte clar în postare că nu vreau să cancelez pe nimeni, practica nu e ilegală în România și tot ceea ce vreau este să discutăm un pic și să învățam ceva din asta. Dar nu, probabil că nu e încă momentul. Momentul însă va veni cu certitudine. Tot ce trebuie să facem este să nu tăcem, să nu stăm pe loc, să nu ne lăsăm intimidați atunci când o femeie este într-o poziție umilitoare, chiar dacă așa e obiceiul, tradiția, cultura etc. Sigur, ea poate să aleagă să fie acolo. Dar noi, NOI cei care nu credem că femeia-mobilă e un lucru ok, putem să alegem să nu fim acolo și să validăm treaba asta. Iar pentru că mie când cineva încearcă să îmi bage pumnul în gură rămâne fără el, voi posta TOATE preluările postării mele din presă”, a scris Ana Măiță, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.