FOTO Trotuarul rulant de la Gara de Nord – simbolul unei zone lăsate în paragină

Din cauza nepăsării și a unor încurcături administrative, un trotuar rulant din Gara de Nord pe care Primăria Capitalei a cheltuit 11 milioane de lei a ajuns în ruină, atrage atenția Asociația Metrou Ușor.

Trotuarul rulant a fost inaugurat în urmă de 7 ani și avea rolul de a ușura legătura între peroanele Gării de Nord și Gara Basarab.

Cu toate acestea, nici bucureștenii și nici turiștii care au ajuns în Capitală cu trenul n-au prea apucat să se bucure de această investiție.

Foto: Marian Andrei / Asociatia Metrou Usor

”Din păcate, trotuarul rulant a fost dat uitării, la doar un an de la inaugurare.

Nu a mai fost păzit, s-a defectat, nu a fost reparat sau întreținut în niciun fel. Treptat, acest obiectiv de investiții a devenit un obiectiv de vandalizat și un focar amplasat într-o zonă extrem de vizibilă a capitalei. Practic, orice turist care intră în #București pe calea ferată este întâmpinat de această priveliște dezolantă.

Acest trotuar rulant înfățișează întocmai starea în care se află #GaradeNord, ce are nevoie urgentă de modernizare ca cel mai important nod de transport feroviar din țară, dar și de restaurare ca unul dintre marile monumente istorice ale Capitalei”, a transmis Asociația Metrou Ușor prin intermediul unei postări pe Facebook.

Asociația „Metrou Ușor” face un apel către autorități pentru a aduce Gara de Nord mai aproape de bucureșteni, prin modernizarea și restaurarea gării la standarde vest europene, prin crearea de facilități moderne precum terminale de transport public și parcări subterane și prin revigorarea zonelor pietonale și spațiilor verzi din proximitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati