FOTO/VIDEO Coadă uriașă și înghesuială la Otopeni pentru triajul celor sosiți din Marea Britanie

Cursele aeriene dinspre Marea Britanie spre România au fost pline luni, unele companii aeriene recurgând chiar la suplimentări de aeronave pentru a acoperi cât mai bine cererea.

Doar pe Aeroportul Henri Condă din Otopeni au sosit, sau urmează să sosească 9 curse dinspre Regatul Unit, ultima fiind programată să aterizeze la ora 19.00, termenul limită impus de autorități.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât duminică suspendarea zborurilor spre și dinspre Regatul Unit pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Mai mult, Marea Britanie a intrat pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, ceea ce înseamnă că cei care sosesc trebuie să se izoleze timp de 14 zile.

Numărul mare de călători a creat aglomerație pe aeroportul Otopeni.

Operatorii aerieni efectuează luni nouă zboruri pe ruta Otopeni-Londra şi alte nouă retur, până la ora 19:00, când toate cursele spre şi dinspre Marea Britanie au fost interzise, potrivit informaţiilor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Astfel, decolările către Londra (Heathrow, Luton, Stanstead) sunt în număr de nouă, din care patru suplimentare. La fel şi aterizările la Otopeni de la Londra: nouă, din care patru suplimentare.

Alte aterizări, în cursul dimineţii, sunt ale aeronavelor care vin de la Sheffield, Londra Gatwick şi Birmingham.

A fost anulată decolarea a cinci avioane: Edinburgh, Liverpool, Birmingham, Sheffield, Londra Gatwick şi a unuia la aterizare (Edinburgh).

Companiile care operează aceste zboruri sunt TAROM (1 pereche), Wizzair (3), Blue Air (3), Ryanair (1), British Airways (1), iar cele care operează zboruri suplimentare sunt TAROM (1 pereche), Wizzair (1) şi Blue Air (2).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati