FOTO/VIDEO O delegație a CE a vizitat o grădiniţă din Sectorul 6 reabilitată cu fonduri PNRR. Ciucu: „Sectorul 6 a atras toate fondurile disponibile de care a putut beneficia din PNRR”

”Sectorul 6 a atras toate fondurile de care a putut beneficia din PNRR. Tocmai s-a încheiat o vizită de monitorizare la Grădinița 230 din partea SG RECOVER, iar directorul general, doamna Céline Gauer a fost aici.”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Sectorul 6 are şase grădinițe care sunt reabilitate din PNRR, arată edilul de sector:

  • ”Toate proiectele merg foarte bine, din toamnă copiii vor reveni la școală în gradinițe nou renovate, care sunt eficiente energetic, care măsoară nivelul de dioxid de carbon din aer și care le oferă toate condițiile pentru un proces de învățământ foarte bine pus la punct. Noi am atras în total din fonduri europene 500 de milioane de lei și cei mai mulți bani merg în educație.”

În Sectorul 6 sunt circa 30 de grădinițe, școli primare, licee, colegii tehnice, în diferte stadii de renovare, a completat Ciucu.

Câteodată lucrarile durează mai mult, precizează primarul Sectorului 6. ”În momentul în care se decopertează, se văd problemele structurale și atunci trebuie să oprim lucrările, să contractăm lucrări de consolidare, care și ele mai durează și ulterior să reluăm lucrările inițiale.”

”Primăria Sectorului 6 a reușit să atragă fonduri din PNRR pentru toate școlile din sector”

”Sunt foarte fericit că în Sectorul 6 am atras atât de mulți bani europeni, pe care i-am direcționat în special către infrastructura de educație, pentru că aveam nevoie. Școlile noastre au fost construite undeva prin anii 60-70 și multe au risc seismic, multe erau ineficiente energetic, multe nu mai ofereau condițiile optime la nivel occidental, astfel încât copiii să poată să învețe și cadrele didactice să poată să aibă un proces de educație în condiții civilizate.”, mai spune edilul.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a reușit să atragă fonduri din PNRR pentru toate școlile din sector, pentru a fi tot mobilierul schimbat, ”să avem mobilier nou și laboratoare, laboratoare IT, de fizică, chimie, de științe.

La sfârșitul verii, când copiii se vor întoarce la școală, vor veni în gradinițe noi, școli noi, și vor avea toate echipamentele de care au nevoie pentru un proces de educașie foarte bine pus la punct”, conchide Ciucu.

La eveniment a fost prezent și ministrul Educației, Ligia Deca, care a declarat că ”practic, toate intervențiile de care avem atâta nevoie se fac cu bani europeni și se fac accelerat.”

Deca: ”Mă bucur tare mult că Sectorul 6 a prioritizat clădirile din infrastructura educațională”

”Îmi face plăcere să particip astăzi la vizita reprezentanțiilor Comisiei Europene. Această vizită la Grădinița Nr 230 din Sectorul 6 face parte din dorința dumnealor de a vedea în practică ce se întâmplă cu investiițiile europene în zona de eficientizare energetică și consolidare. Aceste fonduri sunt derulate prin Ministerul Dezvoltării și accesate de către primării.

  • Mă bucur tare mult că Sectorul 6 a prioritizat clădirile din infrastructura educațională pentru că avem o oportunitate unică să putem rezolva problema de eficiență energetică și problemele constructive, să consolidăm clădirile care necesită astfel de intervenții și în același timp să le dotăm, să putem să avem mobilă nouă, să putem să avem echipamente digitale, să creștem practic condițiile pentru calitatea actului educațional.”, a completat ministrul.

”Această intervenție de eficiență energetică nu înseamnă doar un consum de energie mai mic, înseamnă și creșterea confortului copiilor și cadrelor didactice prin faptul că echipamentele permit creșterea calității aerului, momentul în care o concentrație de dioxid de carbon este detectată ca fiind neconformă pornește automat sistemul de aerisire, vorbim despre iluminat potrivit pentru vârstă și pentru tipul de activitate, vorbim inclusiv despre accesibilizare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și mai vorbim despre creșterea siguranței pentru situații de urgență , inclusiv căi de acces și de evacuare noi în caz de incendiu.

  • Deci practic toate intervențiile de care avem atâta a nevoie se fac cu bani europeni și se fac accelerat și pentru acest lucru aș dori să-i mulțumesc în mod special domnului primar Ciucu pentru că a prioritizat școlile, grădinițele, liceele din totalul clădirilor publice în ceea ce înseamnă intervențiile cu fonduri europene.”, susține Deca.

Foto: newsbucuresti.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati