Francezii îşi aleg duminică preşedintele. În România, sunt amenajate secții de votare în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi

0
221
Sursa foto: Twitter/ World Socialist Web Site

Francezii îşi aleg duminică preşedintele. Liderul în exercețiu Emmanuel Macron (44 de ani), cu 27,8% în primul tur, este considerat favorit în faţa contracandidatei sale Marine Le Pen (53 de ani), cu 23,1%, scrie Gandul.

Prezența la vot în turul al doilea al alegerilor prezidențiale franceze de duminică era de 26,41% până la ora 12.00 (1000 GMT), arată datele Ministerului de Interne, citate de Reuters.

Analiștii spun că o prezență scăzută la vot adaugă o notă de incertitudine pentru rezultatul final.

Votul a început la ora 8.00 și se va încheia la ora 20.00, când sunt așteptate primele estimări ale rezultatelor.

În România, sunt amenajate secții de votare în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi

Francezii din România îşi aleg duminică preşedintele şi pot să îşi exprime votul în secţii amenajate la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Respectivele secţii de votare sunt la Ambasada Franţei din Bucureşti, la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi la Institutul Francez din Iaşi, scrie Agerpres.

După primul tur de scrutin, care a fost organizat pe 10 aprilie, Ambasada Franţei a transmis că 3.040 de francezi s-au înscris pentru a-şi exprima votul. Dintre aceştia, 1.451 au votat. În total, au fost exprimate 1.435 de voturi, pe lângă 12 voturi anulate şi patru, în alb.

La primul tur, 42,44% dintre votanţii din România l-au ales pe actualul preşedinte, Emmanuel Macron, iar 6,2 %, pe contracandidata sa din al doilea tur, Marine Le Pen.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen, doi candidați cu viziuni complet diferite
Francezii sunt chemaţi la urne duminică, 24 aprilie, pentru a-şi alege preşedintele. Liderul în exercețiu Emmanuel Macron (44 de ani), cu 27,8% în primul tur, este considerat favorit în faţa contracandidatei sale Marine Le Pen (53 de ani), cu 23,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.