Fraudă cu bilete la concertele Coldplay. Emagic a solicitat sprijinul ANPC şi al Poliţiei / Ghid de asigurare a biletului valid

0
335
Foto: Facebook / Coldplay

Revânzarea ilegală a biletelor la suprapreţ, cunoscută şi sub denumirea de „scalping”/ „bişniţă”, precum şi cazurile de înşelăciune prin vânzarea de mai multe ori a aceluiaşi bilet, au devenit probleme tot mai mari în industria evenimentelor.

  • Pentru cele două evenimente Coldplay pe care le pregăteşte pentru 2024, organizatorul Emagic a solicitat sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi structurilor Poliţiei Române, şi cu ajutorul partenerilor de ticketing oficiali a luat măsuri pentru combaterea achiziţiilor prin intermediul boţilor, practicilor de revânzare la suprapreţ sau vânzarii multiple a unui singur bilet, astfel încât să protejeze adevăraţii fani şi să le asigure acces la preţuri corecte, scrie news.ro.

Emagic a comunicat că va acţiona împotriva speculei şi fraudelor cu bilete de spectacol şi că ia măsuri ferme pentru a combate practicile neloiale, contrare activităţilor cinstite şi principiilor bunei-credinţe, care sunt de natură să cauzeze prejudicii fanilor.

Datorită cererii mari, biletele pentru concertele Coldplay, ce vor avea loc anul viitor pe Arena Naţională din Bucureşti, s-au epuizat într-un timp record, ceea ce a dus la apariţia a numeroase oferte de revânzare pe platforme terţe, cu care organizatorul a comunicat că nu are contract de intermediere a vânzării de bilete.

  • “Astfel de bilete nu pot fi verificate, iar consumatorii nu au garanţia că sunt deţinătorii unui bilet original, valid sau ai unui bilet falsificat, ori care a fost deja vândut de mai multe ori. Facem un apel la public să fie vigilent şi să nu îşi cumpere bilete decât de la distribuitorii autorizaţi. La rândul nostru, monitorizăm activ platformele de social media şi cele de revânzare a biletelor şi luăm măsuri pentru protejarea fanilor şi a clienţilor noştri, care pot implica inclusiv anularea biletelor revândute in mod fraudulos”, a declarat Laura Coroianu, Managing Partner Emagic.

Emagic asigura fanii că participarea la evenimentele lor preferate rămâne accesibilă şi autentică. Prin colaborarea strânsă între organizator, distribuitorii de bilete autorizaţi, autorităţi şi fani, Emagic speră să obţină rezultate semnificative in lupta împotriva practicilor ilegale de revanzare a biletelor de spectacol.

Ghid de asigurare a biletului valid

– biletele se pot cumpăra doar de pe platformele de ticketing comunicate oficial de organizator (acestea pot fi identificate uşor pe afişul oficial al unui eveniment, pe websiteul organizatorului sau în evenimentul oficial creat pe reţelele de socializare de către organizator);
– biletele se pot cumpăra doar de pe platforme de ticketing cunoscute şi verificate, care au contracte cu organizatorii;
– nu se cumpără bilete de la persoane fizice, întrucât există posibiltatea că acelaşi bilet să fi fost revândut mai multor persoane, ceea ce va invalida accesul la eveniment în momentul scanării biletului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.