Fundația Inovații Sociale Regina Maria a câștigat 99.952 de euro pentru a-și dezvolta sustenabilitatea financiară. ONG-ul pregătește un nou mecanism de fundraising

Fundația Inovații Sociale Regina Maria a câștigat 99.952 de euro pentru a-și dezvolta sustenabilitatea financiară prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, anunță ONG-ul într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, finanțarea de 99.952 de euro va fi dedicată proiectului “Oameni ca noi dăruiesc din inimă pentru un alt viitor”.

Astfel, fundația își va crește sustenabilitatea financiară prin dezvoltarea unui mecanism nou de fundraising, ce implică colectarea de mandate de donație lunară din partea persoanelor individuale.

”Obiectivul proiectului este de 2050 de noi donatori individuali, ce vor contribui lunar pentru asigurarea de servicii medicale gratuite pentru pacienții neasigurați și vor sprijini educația copiilor din familii devaforizare din centrele educaționale ale Fundației”, arată ONG-ul în comunicatul citat.

Sustenabilitatea financiară a organizațiilor non-profit este o mare provocare, acestea fiind preponderent dependente de sponsorizările firmelor private. Pe de altă parte, sute de mii de beneficiari, persoane ale căror nevoi statul nu reușește să le acopere, depind de implementarea activităților ONG-urilor.

Modalitățile de strângere de fonduri de la donatori individuali, prin care organizațiile își pot scădea dependența de mediul de bussines sunt, astfel, vitale pentru sănătatea lor financiară și servirea fără întrerupere a beneficiarilor lor.

“Ne-am dorit să diversificăm sursele de finanțare prin metode care vizează implicarea individuală a oamenilor.  Din datele pe care le avem, organizațiile internaționale, care ne sunt punct de referință, își bazează bugetul în proporție de peste 70% din donații individuale. Din păcate, în România, această cultură a donației nu este încă prezentă.

Prin acest proiect vom crește sustenabilitatea proiectelor noastre, deoarece ne vom baza din ce în ce mai mult pe donații mici, dar constante. Persoanele abordate de către echipele noastre de fundraising stradal vor putea semna un mandat de debit direct, prin care, lunar, vor dona o sumă mică către Fundație. Deși pentru donatorii noștri suma este aproape insesizabilă, pe noi ne ajută să putem salva destine, zi de zi. Totodată, acest mecanism contribuie și la creșterea implicării sociale în rândul populației, lucru atât de important într-o democrație. Suntem extrem de recunoscători programului Active Citizens Fund România pentru finanțarea costurilor cu susținerea acestei metode de fundraising.”, a declarat Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației.

Prin proiectul “Oameni ca noi dăruiesc din inimă pentru un alt viitor”, Fundația Inovații Sociale Regina Maria și-a propus să colecteze 2050 de noi donatori inidividuali, care, pentru minim 5 ani, vor dona lunar pentru proiectele sociale ale organizației.

Finanțarea oferită prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, va acoperi costurile cu implementarea campaniei de colectare de donații individuale prin debit direct, ce implică recrutarea, formarea și management-ul echipelor de fundraiseri stradali și comunicarea proiectului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati