Fundaţia Regală Margareta a României strânge fonduri pentru susţinerea vârstnicilor singuri

0
53

Până la 20.000 de persoane vârstnice ar putea primi ajutor prin extinderea serviciilor sociale şi a ariei de acoperire a proiectelor dedicate seniorilor, derulate de Fundaţia Regală Margareta a României. Companiile pot direcţiona 20% din impozitul datorat statului pentru susţinerea unei cauze sociale, iar persoanele fizice pot înscrie o donaţie lunară pe www.frmr.ro. Fundaţia Regală Margareta a României va utiliza fondurile obţinute astfel pentru a ajuta persoanele vârstnice care se confruntă cu situaţii dificile de viaţă, anunță marți fundația.

Peste 1 milion de vârstnici din România trăiesc singuri, iar pe fondul declanşării crizei garetapandemice, Fundaţia Regală Margareta a României a înregistrat, în anul 2020, cele mai numeroase solicitări de sprijin. Distanţarea socială înseamnă pentru multe persoane vârstnice lipsa unui ajutor esenţial, cum ar fi cel pentru îngrijirea personală, procurarea alimentelor şi medicamentelor, sau chiar absenţa unui interlocutor. Pentru că numărul celor care caută ajutor este în continuă creştere, Fundaţia îşi propune să ajute până la 20.000 de seniori, prin proiectele sale şi o reţea de parteneri sociali. Pentru o astfel de susţinere, care necesită resurse suplimentare, Fundaţia apelează la implicarea companiilor şi a persoanelor fizice.

De la declanşarea pandemiei, aproape 5.000 de seniori, mulţi dintre ei afectaţi de imobilitate fizică, boli cronice sau lipsuri materiale, au primit ajutor practic, material sau emoţional prin Fondul pentru Vârstnici. Bazându-se pe sponsorizări şi donaţii, Fundaţia a creat o reţea de servicii sociale, activă în diverse comunităţi, dedicată susţinerii persoanelor vârstnice, a mobilizat sute de voluntari, a extins proiectele sociale în noi zone geografice şi a lansat noi servicii implicând echipa proprie de asistenţi sociali şi psihologi. Persoanele vârstnice în dificultate au beneficiat astfel de echipamente sanitare şi de protecţie, pachete de ajutor cu bunuri de necesitate, livrare gratuită la domiciliu a cumpărăturilor sau a medicamentelor, consiliere socială şi îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate, îngrijire la domiciliu, sprijin practic în locuinţă, dar şi sprijin emoţional constant sau consiliere psihologică gratuită.

Companiile din România beneficiază de o importantă facilitate fiscală prin care pot aduce o schimbare pozitivă în societate – direcţionarea a 20% din impozitul plătit statului către o cauză socială. Această sumă poate fi direcţionată către Fondul pentru Vârstnici, prin care Fundaţia Regală Margareta a României gestionează solicitările urgente şi rezolvarea celor mai grave cazuri, la nivel naţional.

Valoarea sponsorizării din partea unei companii poate fi:
– 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care sunt impozitate pe profit;
– 20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microîntreprinderi).

Fondurile obţinute vor fi utilizate de Fundaţie, în continuare, pentru:
– Identificarea de resurse sau soluţii pentru solicitările adresate de vârstnici;
– Facilitarea accesului la servicii de suport, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu;
– Oferirea de consiliere psihologică şi sprijin emoţional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialişti;
– Alinarea singurătăţii pentru vârstnicii care nu mai au familie sau un cerc de suport;
– Facilitarea livrării acasă a medicamentelor sau a cumpărăturilor, prin reţele de voluntari sau ong-uri locale;
– Susţinere şi dotări pentru îngrijitorii la domiciliu şi asistenţii sociali din comunităţi;
– Ajutor material, prin produse sau tichete sociale;
– Implicarea seniorilor care doresc să redevină activi ca voluntari pentru copii din medii defavorizate.

Nu în ultimul rând, parte din aceste fonduri vor fi folosite pentru meniuri festive la domiciliu şi organizarea de acţiuni care să le readucă vârstnicilor spiritul Sărbătorilor care se apropie.

Companiile care doresc să contribuie, pot descărca şi completa contractul AICI: http://sponsorizez.ro/
Persoanele fizice care vor să contribuie cu o donaţie lunară, pot accesa www.frmr.ro/donationline

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.