Furtună în sud-est, inclusiv București. ISU le cere cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele

0
471

Agenția de meteorologie a emis pentru sâmbătă un cod galben de furtună în mai multe județe din sud-estul țării și anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, fulgere, vânt puternic, iar pe alocuri vijelii și grindină, potrivit ANM. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă populaţiei printr-un mesaj pe Facebook să curețe șanțurile și rigolele de scurgere.

De asemenea, autoritățile le cer cetățenilor să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

”Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

❗În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.