Furtuna REA a ajuns și în România: ANM a emis 8 coduri roșii și 12 coduri portocalii de vijelii și ploi torențiale

România scapă de temperaturile aproape sufocante după zile bune de caniculă, dar cu toate astea veștile nu sunt fantastice pentru că în peisaj a apărut furtuna REA.

Vești tulburătoare din partea ANM: vremea se schimbă radical

Fenomenul care a făcut ravagii în Europa a ajuns și în România, motiv pentru care Agenția Națională de Meteorologie a emis 8 coduri roșii și 12 portocalii de vreme rea. Concret, în țara noastră va avea loc un șoc termic cu diferențe de temperaturi de până la 20 de grade Celsius de la o zi la alta.

”Pentru Vaslui, Vrancea, Buzău, Timiș au fost emise însă coduri roșii de furtuni și grindină. Înainte de a ajunge la noi valul de instabilitatea atmosferică a străbătut Europa de Vest și a fost denumit de italieni furtuna REA, pentru că a provocat ravagii în unele țări. La noi în țară acest val de instabilitate a dus la emiterea de către ANM a unui număr de opt coduri roșii și 12 coduri portocalii”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

Cele mai mari diferențe se vor observa în Vaslui, unde ieri au fost 38 de grade Celsius, iar ulterior se vor înregistra doar 18 grade Celsius, dar și în Iași și la Botoșani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati