Gabriela Firea: 126.000 de români au rămas fără loc de muncă în ultimul an/ Întrebare pentru Dl. Cîțu : unde e viața “fantastică” promisă?

Senatorul Gabriela Firea susţine că 126.000 de români au rămas fără loc de muncă în ultimul an, fiind vorba despre un record al ultimilor ani.

”Este o creștere de 25%, față de anul trecut!”, mai spune fostul edil al Capitalei.

Astfel, senatorul PSD București a analizat datele anunțate de Institutul Național de Statistică și a remarcat că ”românii o duc din ce în ce mai greu”. În același timp, aceasta îl întreabă pe premierul Cîțu ”unde e viața ‘fantastică’ promisă”.

”Întrebare pentru Dl. Cîțu : unde e viața “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt șomeri în luna februarie 2021, anunță Institutul Național de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier.

Numărul românilor aflați în șomaj în aceeași lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creștere de 25%, față de anul trecut!

Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajați (potrivit Revisal), numărul șomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaților, ceea ce este un record al ultimilor ani.”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati