Gabriela Firea: 1404 cazuri de gripă sezonieră în București. Datele provin de la cabinetele școlare de stat

În București au fost raportate azi dimineață, de la cabinetele școlare medicale de stat, 1404 cazuri de gripă sezonieră, a anunțat edilul Capitalei pe pagina de Facebook.

  • Sectorul 1: 185
  • Sectorul 2: 152
  • Sectorul 3: 224
  • Sectorul 4: 205
  • Sectorul 5: 240
  • Sectorul 6: 397

Cu toate acestea, Gabriela Firea atenționează că cifra este cu mult mai mare, având în vedere că Primăria Capitalei, prin ASSMB, nu are pârghiile legale pentru a afla datele din școlile private, de la medicii de familie și de la spitale.

”Acesta este atributul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, în subordinea Ministerului Sănătății”, a precizat Primarul General.

”Ne întreabă presă cum de, și la această ora, pe site-ul oficial al Institutului Național de Sănătate Publică, în dreptul Bucureștiului, figurează 92 de cazuri de gripă sezonieră. Cifra demult depășită. Acest site oficial este up-datat cu informații de la DSP. Informații care întârzie să apară. În ceea ce ne privește, noi am trimis permanent datele privind creșterea numărului cazurilor de gripă”, a mai declarat edilul Capitalei.

Ieri, în București, erau 939 de cazuri de gripă, raportate de medicii din școlile de stat.

Totodată, Gabriela Forea spune că primarul general și primarii de sector nu pot dispune închiderea școlilor, decizia fiind luată de Ministerul Sănătății, pe baza informațiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educației.

Deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie de gripă la nivelul Capitalei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati