Gabriela Firea: 4.000 de ouă roșii, cozonaci, pască, pentru beneficiarii celor șase cantine sociale din București

Gabriela Firea a vizitat Cantina socială Ominis din Capitală, acolo unde au fost pregătite 4000 de ouă roșii, cozonaci, pască, dar și alte produse tradiționale, pentru toți beneficiarii celor șase cantine sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

”Astăzi este o zi specială pentru că este Joia Mare, iar colegele mele de la Direcția Generală de Asistență Socială pregătesc ouă incondeiate pentru 2.000 de persoane din București”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Este vorba despre persoanele vârstnice, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale sau cazurile sociale, care, fie și-au pierdut locul de muncă în această perioada, fie au venituri insuficiente. Pentru ei au fost pregătite până acum pască, cozonac, dar și ouă roșii, încondeiate.

”Fiecare persoană care ne-a solicitat sprijinul va primi un pachet cu produse pentru sărbători. Le mulțumesc asistenților sociali care, asemenea cadrelor medicale, nu își vor vedea familiile de Paște pentru că sunt nevoiți să se izoleze”, a mai scris edilul Capitalei.

Prin munca lor, asistenții sociali întră în contact cu foarte multe persoane, unele dintre ele vulnerabile, acest lucru implicând un risc de contaminare, motiv pentru care o parte dintre aceștia sunt deja cazați în unități hoteliere, iar o altă parte merg acasă, dar într-o casă pustie, pentru că familiile lor au fost nevoite să locuiască într-o altă locație.

Totodată, Cosmina Simiean, directorul Direcției de Asistență Socială a Municipiului București a arătat că în ultima perioada a existat o creștere a solicitărilor venite din partea persoanelor vulnerabile.

„Pentru fiecare angajat din domeniul asistenței sociale este un Paște atipic, o perioada cu provocări la care nu ne-am fi așteptat, cu foarte multe nevoi sociale exprimate de persoanele vulnerabile. Pentru aceste persoane, eu și colegii mei din asistență socială ne aflăm în aceste zile la muncă, pentru a oferi sprijin acolo unde este cu adevărat nevoie de noi. Mulțumim tuturor angajaților din asistență socială care au înțeles și au ales să își sacrifice viață personală în aceste zile”.

Primăria Municipiului București, prin DGASMB, acordă constant sprijin pentru categoriile sociale vulnerabile din București, sprijin intensificat în această perioadă. În acest sens, au fost inițiate măsuri pentru că acestea să poată beneficia de mese calde sau pachete cu alimente de bază.

Astfel, din dată de 25 martie până în prezent, 21.268 de porții de hrană caldă au fost distiribute, de la ghișeele cantinelor sociale, categoriilor vulnerabile. Totodată, peste 850 de seniori bucureșteni beneficiază în prezent de masă caldă la domiciliu.

La peste 1.000 de familii sunt livrate, lunar, la domiciliu, pachete cu alimente neperisabile.
De asemenea, peste 600 de persoane fără adăpost, cazate în centrele Primăriei Captalei, primesc trei mese calde pe zi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati