Gabriela Firea: 400 de credite pentru studenți și familii tinere, acordate de bănci în ultima lună

400 de credite pentru studenți și familii tinere, în condiții avantajoase, au fost acordate de bănci în ultima lună, anunță ministrul Gabriela Firea.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse plătește deja dobânzile subvenționate pentru creditele solicitate în programele „Student Invest” și „Family Start”, precizează sursa citată, într-o postare pe Facebook.

  • Astfel, în doar o lună, băncile au primit solicitări de la aproape 300 de studenți și 100 de familii pentru credite garantate de stat și cu dobândă subvenționată. În total, au fost accesate credite în valoare de peste 18 milioane de lei.

Fondul Român de Contragarantare de Contragarantare validează zilnic câteva zeci de solicitări de creditare venite din partea băncilor înscrise în program: CEC Bank, Libra Internet Bank și băncile cooperatiste din rețeaua CREDITCOOP.

„În bugetul pentru anul 2023, avem la dispoziție 47 milioane de lei pentru a achita dobânzile, comisioanele de analiză şi comisioanele de gestiune a garanțiilor de stat pentru creditele „Student Invest” și „Family Start”….Pregătim modificări importante pentru a corecta micile probleme și pentru a face mai accesibile cele două programe. Este una dintre prioritățile noastre pentru anul 2023, așa cum ne dorim și mai multe bănci să ne fie parteneri în program. Reamintesc faptul că prin programul “Student Invest” studenții pot obține un credit de până la 10.000 de euro, cu dobânda plătită integral de Ministerul Familiei, iar în programul “Family Start” tinerele familii pot accesa credite de maximum 15.000 de euro, cu dobânda subvenționată 75%. În plus, banii pot fi restituiți în maximum 10 ani”, mai spune Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati