Gabriela Firea anunţă că îşi doreşte depunerea unei moţiuni de cenzură şi că va vota în partid în acest sens

0
71
firea

Senatorul PSD Gabriela Firea afirmă că îşi doreşte depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu şi anunţă că, dacă se va propune în PSD un astfel de demers, va vota „pentru”.

Întrebată miercuri seară, într-o emisiune televizată, dacă PSD intenţionează introducerea unei moţiuni de cenzură după luna februarie, senatorul social-democrat Gabriela Firea a precizat că, personal, susţine acest demers.
„Eu îmi doresc (introducerea unei moţiuni de cenzură – n.r.). Nu aş vrea să spun eu acum, să anticipez ceea ce se va decide în cadrul Comitetului Politic Naţional, dar sunt convinsă că ceilalţi preşedinţi de organizaţii din ţară vor fi de acord cu un astfel de demers. Nu de alta, dar să ştiţi că o moţiune în sine este chiar bugetul, dacă bugetul cade în Parlament, Guvernul trebuie să plece acasă. Deci primul examen al Cabinetului PNL-USR PLUS este ajungerea bugetului în Parlament”, a declarat Gabriela Firea, potrivit news.ro.
Aceasta a afirmat că în discuţiile din interiorul PSD va vota pentru introducerea unei moţiuni de cenzură.
„Dacă se va propune acest lucru, categoric voi vota pentru”, a precizat prim-vicepreşedintele PSD.
În plus, Gabriela Firea a mai spus că PSD intenționează să depună moţiune simplă dacă şcolile nu se vor deschide începând cu semestrul al doilea, adică din 8 februarie.

”Noi am afirmat încă de anul trecut, și nu doar am afirmat, am avut și diferite demersuri, fie în Parlament, fie acțiuni publice, în care am solicitat imperativ Executivului să deschidă școlile. E adevărat, cu măsurile care se impun în această perioadă.

Ministrul Sănătății ar vrea să meargă pe această variantă a redeschiderii școlilor, dar ezită în acest moment să aibă o atitutinde mai tranșantă,  probabil pentru a nu-l supăra pe domnul CÎțu, pentru a nu-l supăra pe președintele parțidului majoritar din coaliție, pe domnul Orban, despre care spuneam că a fost cel mai îndârjit în a ține învățământul online într-o țară care nu are posibilitatea să asigure învățământ online pentru toți elevii. Și avem cifrele deja recunoscute de noul ministru.

Demersurile noastre nu vor fi doar în zona postărilor pe Facebook, sau în zona declarațiilor la emisiuni, ci în Parlament vom avea atitudini cât se poate de ferme, în cadru democratic”, a declarat a mai spu Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.