Gabriela Firea anunță în ce condiții ar candida la prezidențiale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va candida la prezidențiale, în cazul în care PSD stabilește că ea „este cea mai bună soluție”. Dacă social democrații vor desemna o altă persoană care să între în cursa pentru Președinție, Firea spune că ia în calcul varianta unei candidaturi ca independent.

Cu toate acestea, Gabriela Firea a anunțat că vrea și un nou mandat la Primăria Capitalei, pentru a termina toate proiectele începute deja.

„În condițiile în care aș fi considerată de către colegii mei din PSD, de către partenerul nostru ALDE, de către foștii noștri colegi de la Pro România, că aș fi cea mai bună soluție pentru zona de centru-stânga (candidez – n.red.) . Dacă ei, printr-o analiză, nu de jocuri de culise și nu de sforării, ci lucid, conștient, asumat, vor face în perioada urnatoare această analiză, împreună, pentru a ne maximiza șansele, sunt și eu una dintre persoanele care poate să fie analizată, măsurată, nu știu, studiată și să se ia decizia cea mai bună, scrie Ziare.com.

Firea: „Calculele trebuie facute rational”

Că e vorba de mine, de domnul Tăriceanu, de doamna Dancila, de oricare alt coleg, eu nu am vrut să rămân în situația în care să mi se spună că sunt încremenită în proiect, că sunt un om politic mărginit, limitat chiar, că orgoliul meu este mult prea mare și mă conserv, îmi conserv procentajul de încredere după 3 ani de mandat. Așa am ajuns la această viziune”, a spus Gabriela Firea la „Marius Tucă Show”.

Întrebată ce se va întâmplă în cazul în care PSD nu o va desemna să candideze la alegerile prezidențiale, Firea a spus că „analizăm”.

„Analizăm, dacă nu voi fi desemnată. Analizăm eu cu mine, eu cu colegii din țară care m-au sfătuit să nu mai fiu așa de categorică și să spun că nu mă privește acest subiect. Eu vorbesc zilnic cu mulți primari din țară care sunt la fel de înfricoșați că și mine că am putea întră în cursa pentru Președinție cu un candidat care nu are șanse să câștige.

Dacă la europarlamentare au fost persoane din cauza cărora am pierdut un milion de voturi, cum persoane din același anturaj ar putea recupera aceste voturi? Aceste calcule trebuie făcute rațional”, a declarat Gabriela Firea.

Ce spune despre mandatul ca primar al Capitalei

În același timp, Gabriela Firea a afirmat și că își dorește încă un mandat de primar al Capitalei, pentru că este determinată să finalizeze ce a început.

„La Primăria Capitalei sunt determinată să finalizez ceea ce am început, într-un an-doi se vor vedea și mai bine rezultatale muncii făcute până acum. Mai sunt proiecte în derulare. Sunt singurul primar care am cumpărat 100 de ambulanțe și 150 de apartamente pentru medici. Vreau să candidez la Primăria Capitalei pentru un nou mandat pentru că e firesc să continui ceea ce am început și se vor vedea roadele”, a precizat Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati