Gabriela Firea anunță semnarea contractului pentru parcarea de tip park&ride de la intersecția Pantelimon Vergului

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe pagina de Facebook ca Primăria Generală a Municipiului București a semnat contractul pentru realizarea parcarii de tip park&ride de la intersecția Pantelimon Vergului.

“După aproape 7 ani de când trebuia construită această parcare de tip park&ride, am făcut, împreună cu specialiștii Primă Capitalei și ai constructorului, toate demersurile astfel încât acest proiect, atât de important pentru descongestionarea traficului în București, să fie deblocat”, a ținut să precizeze Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Potrivit postării edilului Capitalei, a fost semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor.

500 de locuri pentru 21 de milioane de euro

Durata de execuție a parcării, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, iar valoarea investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro, mai precizează Firea.

De asemenea, cu privire la costurile de realizare a proiectului, Primarul General al Capitalei spune că se bazează “conform legii, pe un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanțe.

“Reamintesc încă o dată că Primăria Capitalei nu încasează taxe și impozite, bugetul Primă Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit”, a mai completat Gabriela Firea.

Parcarile de acest tip contribuie în mod eficient la fluidizarea traficului, întrucât le oferă nerezidenților care vin în București zilnic, la muncă sau la studii, o alternativă avantajoasă la tranzitarea orașului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea să parcheze în spații special amenajate de unde au acces direct la transportul in comun, se precizează în postarea primarului Bucureștiului.

Totodată, facilitățile de tip park&ride contribuie și la degajarea parcărilor din zona centrală, unde cerința este foarte mare, spune Gabriela Firea.

Parcarea de la intersecția Pantelimon Vergului va fi realizată de Asocierea „Tehnologica Radion, TIAB si VIA Proiect”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati