Gabriela Firea anunță tabere gratuite pentru copiii românilor din afara granițelor țării

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că a avut o întâlnire de lucru cu secretarul de stat pentru românii de pretutindeni Gheorghe Cârciu pentru a discutat despre ediţia de anul acesta a proiectului Tabere „ARC”.

  • Ea a adăugat că îşi propune aducerea la aceste tabere gratuite din România a minimum 5.000 de copii români din afara graniţelor ţării.

„Tabere gratuite pentru copiii românilor din afara graniţelor ţării! Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru pentru continuarea programului Taberelor ARC, dedicat copiilor români din comunităţile istorice şi diaspora. Împreună cu secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, am stabilit detaliile ediţiei din acest an.

În primul rând, în 2023, ne propunem să aducem în taberele din România minimum 5.000 de copii români din afara ţării. Ne întoarcem, practic, la numărul de copii care ajungeau în aceste excursii înaintea pandemiei. Pentru unii dintre ei este o ocazie unică pentru a afla lucruri noi despre ţara unde s-au născut şi au copilărit părinţii lor”, a scris Gabriela Firea, joi pe Facebook.

  • Ea a mai spus că pentru ediţia din acest an, colegii din ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, împreună cu reprezentanţi din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, vor păstra cele două locaţii din 2022, dar vor căuta şi alte tabere de agrement unde copiii pot petrece o săptămână pentru reconectarea cu România.

„Ne propunem ca prima serie de copii să ajungă în România la începutul lunii iulie, iar ultimul grup să încheie programul taberelor la finalul lunii august. Vrem să avem tabere pline de copii toată vara şi fiecare să petreacă o săptămână plină de activităţi în România. Ne asigurăm că au parte de condiţii bune, că mâncarea este adecvată vârstei lor, iar cazarea este fără probleme. Ediţia de anul trecut a fost una de succes şi peste 1.200 de copii, tineri şi cadre didactice, din 18 ţări, au participat în taberele de la Sângeorz Băi, judeţul Bistriţa Năsăud şi Oglinzi, judeţul Neamţ. Proiectul Taberelor «ARC» ajunge, astfel, la a XIV-a ediţie, cu aproape 28.000 de elevi, tineri şi cadre didactice”, a completat Firea..

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati