Gabriela Firea, apel către profesori să vină să se testeze gratuit. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste/zi

0
99

Primarul General, Gabriela Firea, s-a aflat astăzi la clinică Lotus-Med, una din clinicile afiliate programului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, unde s-au înscris pentru testare primele cadre didactice.

„Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagină de Internet dedicată proiectului ‘Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, a declarat Gabriela Firea.

În întreaga Europa se testează masiv elevii și cadrele didactice, astfel încât școlile să fie sigure, iar cei mici, profesorii lor precum și cei de acasă să fie în siguranță.

Primăria anunță că există o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private și de stat, sunt 24.000 de profesori.

”Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt! ”, a conchis Firea.

Directorul general al Centrului Medical Lotus-Med, Adrian Cotarla, a explicat că a crescut capacitatea de testare în clinică pe care o conduce la 1.000 de teste pe zi, într-un timp de maxim 24 de ore de răspuns. A fost scurtat timpul de aşteptare la recoltare printr-o aplicaţie care să preia automat datele pacienţilor.

„Este foarte important că beneficiarii acestui proiect să afle, în primul rând, că au această posibilitate, de a se testa gratuit. Am trimis în acest sens o adresa către Inspectoratul General al Municipiului București, colaborăm cu primăriile de sector și am operaționalizat un call center, cu următoarele numere de telefon: 0759.030.871, 0759.030.881, 0759.030.882”, a mai spus directorul general al ASSMB, Vasile Apostol.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, testează, prin proiectul „Școli Sănătoase în București”, și elevii care au simptome de infecție respiratorie. Acțiunea vizează preșcolarii, elevii din școli și licee, publice sau private, cărora, în urmă triajului observațional și a evaluării stării de sănătate, realizată de către personalul medical, nu le este indicată participarea la cursuri și sunt necesare investigații suplimentare. Părintele sau reprezentatul legal al elevului poate solicită apoi, în mod voluntar, înscrierea elevului în proiect, pentru testarea RT-PCR, apelând telefonic la numerele de call center ale ASSMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.