Gabriela Firea: Avem 600 de locuri pentru cadrele medicale care nu mai pot merge acasă

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, astăzi, că Municipalitatea pune la dispoziție 600 de locuri de cazare pentru cadrele medicale care nu mai pot merge acasă, pentru a-și proteja familiile de îmbolnăvirea cu COVID-19.

Gabriela Firea a verificat, astăzi, modul în care sunt primiți angajații din spitale într-una dintre unitățile temporare de cazare. Este vorba despre hotelul unde este cazat personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, unde sunt puse la dispoziție 200 de locuri de cazare, iar în acest moment sunt ocupate 133.

În total, în București sunt disponibile 600 de locuri de cazare în 5 hoteluri, pentru personalul medical care lucrează în spitalele Babeș, Colentina, Carol Davila și Matei Bals.

„Peste 500 de cadre medicale din București nu-și vor vedea familia și prietenii de Paște. Sunt medici și asistenți din prima linie a luptei cu boală provocată de coronavirus. Aceștia au un risc mare de infectare și trebuie să-și protejeze familia, pe perioada pandemiei. Așa că sunt cazați în spațiile hoteliere puse la dispoziție de Primăria Capitalei”, a scris Gabriela Firea pe pagina personală de Facebook.

Aceasta a completat că în măsura în care vor există noi solicitări din partea spitalelor, Primăria Bucureștiului este pregătită să crească capacitatea de cazare pusă la dispoziție.

”Vorbim în toate aceste zile despre eroii în halate albe, despre eroii noştri care salvează vieți, dar poate de puţine ori ne gândim concret la ce sacrificii fac atât medicii, cât şi asistenţii şi asistentele mai ales în această perioadă dificilă.

Peste 500 de cadre medicale din Capitală nu-și vor vedea familiile de Paște, pentru că ei lucrează direct cu pacienți Covid-19. Atunci când ies din tură, aceștia merg în spațiile de cazare puse la dispoziție de Primăria Capitalei – și nu acasă – pentru a-i proteja pe cei apropiați de riscul de a se contamina”, a completat edilul Capitalei.

„Municipiul București a fost și la acest capitol exemplu de bună practică, pentru că a realizat nevoia acestui serviciu încă dinainte să fie confirmat primul cadru medical infectat. Unele unități hoteliere oferă toate serviciile – masă, curățenie, dezinfectare – dar avem și spații pentru care Primăria Capitalei asigură serviciile de catering, spălătorie, curățenie și nebulizare periodică a spațiilor. În total, pentru cazare și toate aceste servicii am alocat peste 3,5 milioane de lei”, a completat Vasile Apostol Director General ASSMB.

Medicii din prima linie sunt cazați în 5 hoteluri situate în zone relativ centrale, apropiate de unitățile medicale unde aceștia lucrează. Trei dintre acestea au fost închiriate de Primăria Capitalei, iar alte două au fost puse la dispoziția primăriei gratuit și le mulțumim donatorilor pentru implicare și sprijin.

”Avem pregătite, aşadar, peste 600 de locuri de cazare pentru medici şi asistenţi, 500 sunt deja ocupate. În acest moment sunt cadre medicale de la spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Carol Davila şi în foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la spitalul Marie Curie”, a mai spus Firea.

Cadrele medicale sunt transportate între spital și unitățile de cazare cu autobuze STB, dar Primăria Capitalei asigură și alte servicii în afară de cazare: trei mese pe zi, curățenie, spălătorie.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati