Gabriela Firea: Azi Nicusor – Frigușor ne-a anunțat că mâine va face un act de corupție în văzul lumii

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va face un act de corupție în văzul lumii, a afirmat luni senatorul PSD de București, Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al formațiunii.

„Fapta oricărui ministru, primar sau președinte de CJ care ar chema niște firme private cu care să discute despre o licitație publică s-ar chema corupție! Numai pentru primarul dreptei unite este ceva normal. Are antecedente! Ne-a anunțat azi cu mare bucurie că “a chemat 8 constructori cu care vrea să vorbească mâine”. Ce să vorbească? Trebuie să facă, nu să vorbească! Specialiștii întocmesc caietul de sarcini fără ingerințe externe și se lansează licitația, la care participă transparent toate firmele care se consideră capabile să execute acele lucrări. Așa am procedat 4 ani atât eu, cât și echipa mea, în privința înlocuirii conductelor de termoficare foarte vechi, cât și în ceea ce privește repararea țevilor acolo unde nu erau ciur„, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit acesteia, „a chema “la discuții ”doar unele dintre firme si pe altele nu, în general a vorbi despre termenii unei licitații, înseamnă că ai parti-pris-uri, că îi chemi pe băieții deștepți din domeniu care mișună pe lângă PNL si USR – Plus ori chiar pe lângă sponsorii oculți din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populatiei într-un domeniu atat de sensibil„.

„Adică, azi Dl Nicusor ne-a anunțat că mâine va face un act de corupție în văzul lumii dar nu-i pasă, pentru că el este de dreapta și nu-i pasa de nimic! Nu așa se face consultare de piată potrivit legii! Asta e o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor cărora li s-a promis legalitate, transparență, acțiune în interes cetățenesc!

În plus, deși a trâmbițat toată campania că va moderniza 100 km de rețea de termoficare pe an, astăzi anunță că se apucă de primii 60 de km chinuiți. Din nefericire, nici el și nici consultanții săi nu cunosc nici 10% din legislația privind achizițiile publice, așa cum nu înțeleg nimic din ceea ce înseamnă sistemul de termoficare din București„, susține senatoarea PSD.

Fostul edil susține că „mai grav este că nici nu îi interesează„.

„Totul e doar praf în ochii bucureștenilor, simple comunicări de PR, pentru ca încet, încet, presiunea opiniei publice, deja dezamagită, începe să se faca simțită. Adevărul, pe care vi-l poate confirma orice funcționar din administrația locală sau orice persoană care măcar a citit legea achizițiilor publice este: O licitație, derulată cu respectarea prevederilor legale, durează minim 8 luni, dacă nu punem la socoteala posibilele contestații, litigii, etc, caz în care poate dura și 2 ani. După atribuirea contractului, urmează cele mai grele etape: proiectarea și avizarea. Iar pentru orice proiect este obligatorie, prin lege, obținerea a peste 25 de avize, de la diferite instițutii publice și private. Abia apoi poți începe execuția propriu zisă.

Și nu, nu poți repara sistemul oricând, oricum și oriunde. Pentru că lucrarile sunt dictate de capacitatea sistemului de a susține, suplimentar, porțiunile care intră în reparație. În mandatul meu s-au reabilitat aproape 300 km de conducte de termoficare. Respectând legea, regulamentele, programul de furnizare a agentului termic. Să vedem cât va reuși să reabiliteze Dl Nicusor – Frigușor, cu banii lăsați de mine și echipa mea, prin munca asidua : circa 300 mil euro, fonduri europene„, a mai spus Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati