Gabriela Firea: Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură; Vom ruga Guvernul să dea o OUG privind plata facturilor,

Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură la iarnă, a anunţat miercuri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a adăugat trebuie existe posibilitatea de a plăti factura la 40 de zile, nu la 30, sau se schimbe modul de facturare.

Vom ruga Guvernul dea o ordonanţă de urgenţă clarifice această situaţie, pentru orice s-ar întâmpla, RADET mereu va fi în urmă cu plata. (…)

Situaţia reţelei de termoficare a devenit subiect de campanieprezidenţială, de parcă preşedintele s-ar ocupa de asta. Acest subiect apare nu analizat de specialişti, ci de persoane implicate politic, cu scopuri politice. Atacurile asupra Primăriei Municipiului Bucureşti sunt făcute cu interes politic şicomercial. (…) Sunt persoane interesate să îşi primească banii şi persoane interesate smulgă voturi, ceea ce nu este corect. (…) În sistemul de termoficare nu s-a maiinvestit la modul serios, însemnând o înlocuire totală a conductelor, de 50 – 60 de ani. În ultimii 10 ani s-au făcut cârpeli maimult”, a afirmat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă.

Aceasta a adăugat că, de când este primar al Capitalei, s-a reuşit reabilitarea a 180 de kilometri de conductă a RADET.

Nu este foarte mult comparativ cu totalul, dar este foarte mult comparativ cu cât s-a reabilitat anterior. Au fost ani de zile în care de la PMB către RADET nu mai plecasubvenţia. Sute de milioane de lei folosiţi înalte scopuri decât în scopul care ar fi trebuit, şi anume achitarea facturilor cătreRADET, deci subvenţia, astfel încât şiRADET la rândul său îşi poată achitafacturile. (…) S-a pus problema, la un moment dat, dacă toţi cetăţenii din Bucureşti ar trebui beneficieze de această subvenţie maximală şi răspunsul a fost următorul: este foarte dificil, foartegreu de delimitat familiile, persoanele care merită în continuare primească agentultermic subvenţionat de Primărie şi cele care nu s-ar încadra. Ar fi un proces mult prealaborios. Din numărul total de apartamentedin Bucureşti, aproape 550.000 suntracordate, sunt abonate la RADET şi de asemenea e vorba de un număr foartemare de locuitoriaproape un milion şijumătate. Deci nu vorbim de o situaţiesimplă, ci de una complexă şi ne referim la aproape tot Bucureştiul. După toateanalizele realizate de către instituţiiinternaţionale de a trece de la un sistemcentralizat de termoficare la centralele de apartament, cum s-a mai încercat în anii trecuţi, ar fi un procent nesustenabil, ar crea haos în Capitală şi nu există nicio companie, nici la nivel internaţional, care să acopere un număr atât de mare de centralede apartament, plus factura ar sări înaer. (…) Cine lansează aceste petarde în presă, în comunicate de presă, cele mai multe plătite de firme de PR, nu ştiu ce vorbesc şi nu înţeleg complexitatea fenomenului sau vor facă rău„, a mai spus primarul Capitalei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati