Gabriela Firea către ministrul sănătății: Au ars patru spitale în timpul mandatului dvs.!

0
174

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, senator PSD de București, a afirmat că, în perioada mandatelor de ministru al sănătății ale lui Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu, au ars șapte spitale, din care patru doar în mandarul lui Voiculescu.

„Domnule ministru al Sănătății cu repetiție, în mandatul căruia mor bolnavi în spitale nu de afecțiunea pentru care s-au internat, ci din cauza incompetenței criminale care vă caracterizează pe Dvs și pe guvernanții de dreapta. Nu mai dați vina pe mercur retrograd, birocrație, Firea, PSD, Oprescu, Băsescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce vă vine în minte, pentru că vă faceți de ras, mai mult decât vă faceți oricum, prin prestația lamentabilă pe care o aveți ca ministru, prin interesele oculte pe care le aveți în Sănătate, prin studiile dubioase etc. Dovediți cu fiecare declarație că sunteți prost informat și prost, în general!

Ar fi trebuit să cunoașteți faptul că anul acesta avem cea mai gravă criză de termoficare din ultimii 30 de ani. Motivul este că Bucureștiul e alimentat în mod curent cu DOAR 2 CET-uri, în loc de 6 câte au fost construite inițial și câte ar fi necesare„, a scris Gabriela Fire ape Facebook.

Potrivit fostului primar al Capitalei, în dimineața groazei când a izbucnit incendiul de la Matei Balș nu era nicio avarie în zonă.

„Deci nu mai dați vina pe Firea și compania înființată de mine și echipa mea – Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitării rețelei de termoficare – ceea ce am și făcut (300 mil euro). Și prin care am reabilitat 270 km de conductă, ceea ce nu va face în 4 ani colegul dvs de la primărie. Oamenii din sectorul 2, unde se află și spitalul, dar și cei din celelalte sectoare, tremură de frig în case pentru că dumneavoastră, cei din guvernarea PNL – USR Plus, nu investiți în CET-uri, nu le reparați, nu le modernizați. CET-urile, Domnule ministru incompetent și cinic, aparțin de ELCEN – adică de Guvern, prin Ministerul Energiei. Conduc Firea și PSD ministerul Energiei? Ce au făcut colegii dvs 1 an și 3 luni? Va spun eu : NIMIC!„, a arătat senatoarea PSD.

Aceasta a amintit că, în timpul mandatului său de primar al Capitalei, „tot se mai străduiau„, pentru că le trimitea nenumărate adrese, organiza comandamente, grupuri de lucru.

„Ne duceam peste ei, solicitam respect față de bucureșteni la Guvern, Președinție, CSAT. Se mișcă ceva, până la urmă, prin implicarea mea directă, ca primar! Dar acum, noul primar, colegul Dvs, nu vrea să-i deranjeze pe guvernanți pentru “mofturile” cetățenilor. Dl Dan a spus fără echivoc că e foarte bine cu 19 grade în case, deci peste tot: în spitale, grădinițe, cămine de bătrâni etc. Cine să se mai zbată acum pentru oameni?

Domnule ministru de dreapta au ars 7 spitale sub Dvs și colegul Tătaru. 4 chiar în mandatul Dvs! Deci nu mai este o întâmplare! Ați recunoscut public că abia acum ați citit raportul privind tragedia de la Piatră Neamț! Cât de superficial și incompetent puteți fi??După tragedia de la Piatră Neamț ați cerut verificarea imediată de către guvern a tuturor secțiilor AȚI, a stațiilor de oxigen, pentru a preveni posibile cauze care ar putea duce la accidente, astfel încât să nu mai avem pierderi de vieți omenești?

Răspundeți oamenilor, nu mie: ce ați făcut de la preluarea mandatului? Dar în mandatul anterior? A, da, ați blocat transplantul de plămâni de la Spitalul Sfânta Maria! Aveați timp să verificați cele mai mari și aglomerate spitale Covid-19 din țară, printre care și Matei Balș! Ce a făcut colegul de coaliție Tătaru? Dar secretarii voștri de stat PNL și USR Plus? Bătaie pe ciolan și pe funcții, de asta nu vă mai rămâne timp și pentru cetățeni! În general, cu ce vă ocupați, în afară de comunicate scrise pe FB de consultanți scumpi, acțiuni pentru poze, schimbarea garderobei și a pozei de profil? Informați-va, înainte să faceți acuzații penibile și să deveniți ridicol chiar în ochii celor care v-au creditat până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.