Gabriela Firea cere CSAT pentru poluarea din București: Asta este mână criminală acoperită de Guvern

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a cerut dezbaterea problemei poluării Bucureştiului în Consiliul Superior al Apărarea al Ţării (CSAT). Aceasta susține că din lipsa unor informări corecte și a unor măsuri concrete, se vede nevoită să apeleze șa cel mai important for care veghează siguranța cetățenilor. ”Unde e ministrul? De ce nu e pe teren?”, se întreabă edilul.

”CSAT-ul trebuie să intervină! Populația este pusă în pericol! Am avut răbdare și am așteptat o explicație verosimilă din partea Guvernului, prin Ministerul Mediului! Cum poți să te numesti Minister al Mediului și ieri să postezi pe FB, palid, fără nicio îngrijorare, că e un incendiu de vegetație prin Ilfov, pe la Periș, și să nu trimiți controale și verificări drastice în zonă? Unde e ministrul? De ce nu e pe teren?”, a scris Gabriela Firea.

Firea

Primarul Bucureștiului acuză Guvernul că mușamalizează și acoperă pe cineva. ”Se întâmplă ceva necurat și Garda de mediu, care aparține de Ministerul Mediului, sigur știe și nu comunică cinstit cetățenilor!”, spune Gabriela Firea.

Aceasta spune că nu mai este suficientă demisia sau demiterea ministrului mediului și amintește de ziua în care ”au mințit și când a poluat extrem un CET, prin arderea păcurii.”

”Întâi au negat că s-a ars vreun fir de păcură. După ce am ieșit public cu documente care atestau la milimetru câte tone de păcură s-au ars, în ce zile, și la ce ore, au fost nevoiți să recunoască.”, mai spune Firea.

news.ro

Primarul Capitalei trage un semn de alarmă și spune că trebuie luate măsuri ferme.

”Asta este mâna criminală acoperită de guvern! Și trebuie luate măsuri ferme în consecință! Dacă cetățenii din București și din Ilfov se mai pot considerați apărați de instituțiile statului.

Dacă nu, punem toți mâinile pe piept și așteptăm apocaliptic să ne ia. Eu refuz acest din urmă scenariu!”, conchide Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati