Gabriela Firea: De anul viitor începe distribuirea cardului european pentru tinerii până în 35 de ani

0
202
Pixabay

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că din primăvara anului viitor va fi distribuit în România cardul european pentru tinerii cu vârste între 14 şi 35 de ani. Aceștia vor beneficia de acces la evenimente europene şi de reduceri pentru transport şi cazare.

Aceasta spune că, astfel, România va intra în rândul țărilor care acordă aceste facilități pentru tineri.

„De câteva luni de zile, împreună am avut mai multe întâlniri, mai multe discuţii şi grupuri de lucru, inclusiv cu oficiali europeni şi cu reprezentanţi ai ONG-ului care este acreditat la nivel european pentru a distribui cardul în întreaga Uniune Europeană, acolo unde statele consideră că acest proiect este unul bun şi viabil pentru tineri şi sunt deja proiecte în 30 de ţări şi cred că ar fi normal ca şi România să intre în rândul ţărilor care acordă acest proiect dedicat tinerilor. Practic, prin Cardul European al Tinerilor, care a fost un proiect îmbrăţişat de multe state europene tinerii beneficiază de facilităţi”, a declarat Gabriela Firea.

”Nu vor exista costuri pentru beneficiari”

Potrivit Gabrielei Firea, costurile pentru distribuirea acestor carduri vor fi suportate integral de către stat, astfel că nu vor exista costuri pentru beneficiari.

„Printre paşii pe care i-am făcut în această perioadă unul a fost extrem de important şi se referă la faptul că avem deja o invitaţie oficială pe care România a primit-o de la Consiliul Europei de a adera la acordul parţial european pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul Cardului European pentru Tineret. Acest card european pentru tinerii din România între 14 şi 35 de ani va fi distribuit gratuit în ţara noastră, chiar dacă el suportă costuri suplimentare de producţie şi distribuţie, dar toate aceste costuri vor fi asigurate de către Guvern, prin Ministerul Familiei şi Ministerul de Finanţe. Deci, aceasta este sublinierea pe care vreau să o fac cardul european al Tinerilor va exista şi în România începând din primăvara anului care se apropie să debuteze, neexistând costuri pentru cei care vor beneficia”, a mai spus ea.

Ce beneficii oferă cardul european

Potrivit ministrului, beneficiarii vor primi reduceri pentru transport, cazare și acces la muzee și spectacole, dar și reduceri pentru anumite magazine care se vor afilia proiectului.

„Este vorba despre acces la evenimente europene, despre reduceri care se vor face pentru transport, cazare, muzee, spectacole, dar şi anumite magazine care vor dori să intre în acest proiect. Practic, este un proiect benefic dedicat tinerilor în Anul European al Tinerilor.

Şi aşa cum toate ţările europene au încercat să transmită nu doar preţuirea şi respectul către tineri, ci şi proiecte concrete, iată că şi în România va fi implementat acesta şi anume, tinerii români nu se vor mai diferenţia de cei europeni pentru că vor avea şi ei acces la acest card european al tinerilor”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.