Gabriela Firea, despre majorarea vârstei de pensionare: Vor munci toată viața

Senatorul PSD de București, Gabriela Firea, acuză PNL că răpește românilor șansa de a se bucura de dreptul la pensie, după o viață de muncă. Fostul edil al Capitalei amintește că social democrații au avertizat încă de anul trecut că liberalii intenționează să crească vârsta de pensionare.

Gabriela Firea spune că PNL nu acordă șansa românilor de a se bucura de pensie, după o viață de muncă și îi acuză pe aceștia că au anulat măsurile luate de PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii.

”Românii vor munci toatā viata, pânā nu se vor mai putea bucura sānātosi de pensie! Asta vrea puterea “de dreapta”. După ce ne-a acuzat că dezinformām despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legāturā cu acest subiect, ministrul PNL al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani”, a scris prim-vicepreședintele PSD pe pagina de Facebook.

În plus, fostul primar al Capitalei acuză ministrul Muncii că nu vrea să anuleze pensiile speciale, asta în contextul în care au promis în campania electorală că ele vor dispărea.

”În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii.

Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! Dupā ce s-au bātut cu pumnul în piept, în campanie, cā le vor anula.

Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit.”, a completat Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati