Gabriela Firea, despre masca la orele de sport: OMS nu recomandă!

Senatorul PSD Gabriela Firea susţine că masca de protecţie nu trebuie să fie purtată de copii în timpul orelor de sport, aşa cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Astfel, fostul edil al Capitalei le cere autorităţilor române să renunţe la această regulă.

Senatorul Gabriela Firea o atacă pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, care susţine purtarea măştii.

“Mascā la ora de sport pentru copii??Cum fac unii politicieni ajunsi la putere fārā competente, tot felul de declaratii stupide. Una dintre acestea este cea a secretarului de stat, Andreea Moldovan, privind obligativitatea purtării măștii de cātre copii, la orele de sport. Si vād cā insistā pe idee!

Înainte de a face astfel de recomandări, cei de la Ministerul Sănătății ar trebui să se informeze în primul rând de la Organizația Mondială a Sănătății și nu din unele “studii” la care fac referire fără a indica sursele. Sau din capul lor!

OMS nu recomandă masca în activitățile sportive! Dimpotrivă, consideră că masca este contraindicată în timpul acestor activități, întrucât se umezește rapid și devine un receptor de viruși și bacterii ce pot genera alte boli infecțioase.

O invităm pe doamna secretar de stat Moldovan să facă o oră de sport cu masca pe față și abia după aceea să vină să ne explice cum și de ce trebuie să facă sport copiii, cu masca pe figură”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati