Gabriela Firea, despre petrecerea din Parcul Herăstrău: Nu este de dorit/ Administratorii, chemaţi la Primărie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ”nu este de dorit” ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara în Parcul Herăstrău, unde a avut loc o petrecere, pe o terasă şi că proprietarul şi administratorul localului ”vor fi chemaţi luni pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea”.

”Ceea ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Am fost informată imediat, am reacţionat, am aflat imediat cine este proprietarul acelei terase – restaurant, de asemenea, cine administrează şi vor fi chemaţi luni pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea. Păpulaţia respectă măsurile recomandate de către medici şi anunţate de către autorităţi în întreaga Europă, în întreaga lume şi la noi în ţară. Există şi astfel de situaţii în care parcă se uită că există încă un pericol atât de mare, că virusul de tip nou nu şi-a găsit un antidot, că nu avem un tratament- minune şi practic suntem în plină pandemie. Chiar dacă este perioadă, cum se spune ştiinţific, de platou, să nu uităm că au fost foarte multe ţări în care în zonele în care s-au redeschis restaurantele, terasele, cluburile, au trebuit să reintroducă starea de urgenţă şi au închis din nou totul pentru că a explodat numărul de îmbolnăviri”, a declarat Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Firea afirmă că nu s-a putut preîntâmpina ceea ce s-a întâmplat.

”Pur şi simplu poliţia locală, jandarmii, ar trebui să informeze cetăţenii ce lege încalcă. În acest moment, eu nu sunt o fană a amenzilor, nu spun că trebuiau date amenzi, dar nu există nicio posibilitate prin care acea terasă să fi fost închisă imediat. Noi am făcut-o, dar nu am putut preîntâmpina pentru că au spus că oferă sucuri, apă pentru hidratare, ceea ce era foarte bine, pentru cei care se plimbau, puteau să ia un suc, o apă, o îngheţată, dar nu să rămână în acea zonă şi nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe care nu păstrau distanţa. Asta înseamnă că şi-au pus propria viaţă în pericol şi ceea ce este foarte grav, au pus în pericol viaţa familiei, a colegilor de serviciu”, a mai spus Firea.

Zeci de tineri s-au strâns, sâmbătă seară, în Parcul Herăstrău, au ascultat muzică şi au dansat, imaginile surprise în zonă fiind postate pe reţelele de socializare.

Autorizaţiile de funcţionare pentru terasele din Herăstrău, SUSPENDATE, după petrecerea de sâmbătă noapte

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati