Gabriela Firea, despre protestele din țară: Cîțu și Voiculescu să admită că au greșit și să retragă deciziile aberante!

0
188

Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, a comentat, marți, protestele de luni seara din Capitală și din marile orașe ale României. Ea spune că premierul Cîțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu ar trebui să urmeze calea cancelarului german, Angela Merkel, care a anulat restricțiile controversate din timpul sărbătorilor pascale.

Fostul edil al Capitalei atrage atenția că a văzut două forme de protest complet diferite, ”unul spontan, cu oameni indignați, dar pașnici”, și altul ”cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal”.

Astfel, senatorul PSD spune că premierul Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să urmeze calea cancelarului german, Angela Merkel, care a anulat restricțiile controversate din timpul sărbătorilor pascale: ”Cîțu și Voiculescu au încă șansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o. Să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante!”, spune Firea.

De asemenea, ea afirmă că este ”profund greșit” să-i sancționezi pe cei mulți și corecți, ”pentru că tu, Guvern, nu ești în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”.

Iată postarea integrală a Gabrielei Firea:

”Am văzut două forme de proteste complet diferite. Un protest spontan, cu oameni indignați, dar pașnici. Altul, cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal, care au acționat doar în București, pentru a compromite o mișcare civică, legitimă.
Dacă așa vor să oprească protestele oamenilor de bună credință, fac o mare greșeală! Nu vor reuși!
Calea corectă este cea pe care am văzut-o la cancelarul german, Angela Merkel, care a anulat restricțiile controversate din timpul sărbătorilor pascale și și-a cerut iertare de la cetățeni pentru greșeala sa.
Cîțu și Voiculescu au încă șansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o.
Să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante!
Au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile și terasele în care se organizau petreceri.
Au coborât ora de interdicție de circulație atât de mult încât au afectat majoritatea cetățenilor care au fost responsabili în fața pandemiei!
Este profund greșit să-i sancționezi pe cei mulți și corecți, pentru că tu, Guvern, nu ești în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”, scrie Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.