Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor: Guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea

0
133

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat „brambureala extrem de mare și de periculoasă” în ceea ce privește redeschiderea școlilor în România.

Senatorul PSD atrage atenția că cei de la putere ”au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic” și spune că, deși de luni de zile se știa că școala va reîncepe normal, ”nimic nu este pregătit”.

”Așadar, guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapidă a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene.”, a precizat fostul edil al Capitalei.

”Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deși de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca școala să reînceapă normal.

Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deși ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esențial.

Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie.
Nu există nici un plan și nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, așa cum e în Europa.

Așadar, guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapida a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene.

Brambureala extrem de mare și de periculoasă este întreținută și de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătății refuză să se pronunțe în legătură cu deschiderea școlilor și să discute acest aspect cu ministrul Educației, deși sunt parte a aceluiași guvern.

Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.