Gabriela Firea, despre troleibuzul ars: E foarte bizar ce s-a întâmplat. Colegii încearcă să vadă dacă nu este sabotaj

Gabriela Firea spune că incidentul este unul „foarte bizar”, având în vedere că troleibuzul a trecut printr-o revizie la data de 29 mai și chiar sâmbătă seara.

„Nu vă ascund faptul că sunt colegi de-ai noștri care, pur și simplu având în vedere că chiar aseară a fost făcută revizia și azi s-a întâmplat un incident atât de mare, încearcă să descopere dacă nu este vorba despre un sabotaj. Ne gândim la orice”, a declarat primarul general la Digi24.

”Aș vrea să adaug că nu sunt de acord cu soluția tehnică acceptată acum ani de zile, prin care interiorul acestor troleibuze, și vedeți flăcările, a fost realizat din material din poliester, de aceea de la scurtcircuitul care este bănuit a fi motivul focului, deci aprinderii, s-a extins flacăra la tot troleibuzul. Trebuia ales un material ignifug, care chiar și dacă ar fi fost un scurtcircuit nu ar fi permis extinderea flăcărilor de maniera pe care o vedem cu toții în imagini.

Este un mare semnal de alarmă și încă o dată spun – regret faptul că acum ani de zile, 13, 15 ani s-a acceptat această soluție tehnică pentru interiorul troleibuzelor. (…)

Au fost astăzi câțiva colegi de la STB – care nici nu voiau să vină la serviciu, (pentru anchetă – n.red.) pretextând că este zi liberă – și că vom afla marți ce s-a întâmplat. Am luat măsuri, am fost și eu la birou, au venit și directorii STB și ai Direcției de Transporturi care au acționat imediat, nu am ce să le reproșez, dar de sub ei, deci eșaloanele inferioare, colegi mai vechi, inițial au pretextat că zi liberă și nu vor să vină să vadă ce se întâmplă.

Acum este o ședință tehnică la care participă toți colegii noștri din zona tehnică, se va afla cu claritate și certitudine care este motivul scurtcircuitului și ce a stat la baza declanșării acestuia.

Colegii m-au informat că acest troleibuz a avut revizia făcută și aseară și pe data de 29 mai. Deci nu se poate spune că nu a intrat în programarea obișnuită de revizie. Nu vă ascund faptul că sunt colegi de-ai noștri care, pur și simplu având în vedere că chiar aseară a fost făcută revizia și azi s-a întâmplat un incident atât de mare, încearcă să descopere dacă nu este vorba despre un sabotaj. Ne gândim la orice, dar nu vreau să anticipez. Vom da către anchetatori toate elementele tehnice pe care le vom descoperi în cursul zilei de astăzi și mâine.

Este posibil orice.”

Firea: Este strigător la cer ce se întâmplă

Anterior, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook, edilul Capitalei a scris că speră că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă imaginea cu troleibuzul în flăcări, în centrul orașului!

”Doi ani am fost sicanati cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta, cu un consorțiu germano-turc.

Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile”, a scris Firea.

Totodată, ea atrage atenția că Primăria este în continuare blocată cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie.

”Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

Cu mare dificultate am semnat și contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.

Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor?

Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, conchide edilul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati