Gabriela Firea, după declaraţiile lui Nicuşor Dan despre termoficare: ‘Ați mai auzit o așa mare gogomanie?’

Gabriela Firea a reacționat la declaraţiile făcute de Nicuşor Dan despre reabilitarea sistemului de distribuţie a agentului termic în Bucureşti. Firea numeşte „gogomănii” afirmaţiile primarului ales despre folosirea unei ţevi elastice şi despre reabilitarea a 300 de kilometri de conducte în trei ani.

„Ați mai auzit o așa mare gogomanie? Să se monteze in subteran “țevi elastice” de termoficare!! Doamne, incerc să fiu calmă și înțelegătoare! Dar, incompetența primarului ales al Dreptei unite depășește orice imaginatie! A spus azi intr-un interviu că în 3 ani (da, în 3 ani, nu în 3 săptămâni, cum a tot promis), va reabilita 300 km de conductă învechită, cu “țeavă elastică”.

Două erori grave, in 2 minute :

1. În termoficare se folosesc doar două tipuri de țeavă : țeava clasică de fier și țeava preizolată, care este tot o țeavă de fier, cu un înveliș izolator, care împiedică pierderea de temperatura! Atât! Țeava “elastica” nu există decât în imaginația lui de persoană incompetentă și arogantă!

Dacă nu ar fi arogant, ar întreba un specialist care este situația reală și ce materiale sunt folosite!

Dar, el consideră că le știe pe toate și îi ignoră pe experți!

2. Este o mare, mare minciună că va reabilita 300 km de conductă de termoficare în 3 ani! Adică 100 km anual! Acum 50 de ani, când s-a construit rețeaua de termoficare, cu tot orașul blocat și cu forțe de muncă aduse și din armată, și din alte județe, se construiau 50 km de conductă de termoficare într-un an!

Mai mult nu era nici atunci tehnic posibil! Și nici acum!

Oricum, și cifra umflată de 300 km este mică, raportat la 1000 de km de rețea magistrală de termoficare existentă, și comparativ cu promisiunea fermă din campanie că va rezolva imediat problema apei calde și a căldurii, pentru că deține o soluție magică și că va fi ajutat de guvern!

Cât de repede ies la iveală minciunile din campanie! Mult mai rapid decât îmi imaginam! Auziți, țeavă “elastică”! Ce o mai vrea să facă în București tot din “elastic”?”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati