Gabriela Firea, după decretarea STĂRII DE URGENȚĂ: Nu se pune problema închiderii Capitalei, dar s-ar putea reduce activităţile care nu sunt vitale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că nu se pune problema închiderii Bucureștiului, dar se pune problema reducerii activităților care nu sunt vitale.

  • Gabriela Firea a anunţat totodată că se asigură continuitate tuturor direcțiilor care au legătură cu persoanele care sunt în carantină , aproape 400 în București și izolare la domiciliu, peste 1.000 în București.  

“Despre prevederile activităților economice, sa se restranga cele care nu sunt vitale. Noi  asigurăm continuitate la transportul public în comun, energia termică, iluminatul public,spitalele, poliția locală, toate directiile de asistenta sociala de la Primăria Capitalei și cele șase sectoare. Celelalte activități care nu sunt esențiale pot fi restrânse. În transportul public se observa o reducere a numărului de călători. (…) În această perioadă populaţia va avea acces la sistemul de sănătate, la spitale, la farmacii, la magazine pentru alimentație publică și mai puțin la celelalte produse care nu sunt esențiale pentru viață. De asemenea, vor fi asigurate celelalte servicii publice: electricitatea, gazele, apa , canalizarea, salubritatea”, ”, a declarat Gabriela Firea la Realitatea Plus.

Aceasta a precizat că suma pentru cei cazaţi în carantină este 50 de euro pe noapte.

Primarul Capitalei a mai anunţat că este nevoie de achiziții urgente la spitalele din Capitală.

„Avem nevoie la Primăria Capitalei pentru 19 spitale din subordine cat si la toate spitalele care aparțin de autoritățile locale și de Ministerul Sănătății sa se realizeze achizitii rapide urgente pentru materialele sanitare, medicamente, pentru protectia medicilor, asistentelor, combinezoane, maști, manusi si consumabile. Daca am fi lasat achizitiile in baza actualei legi nu cred ca ar fi fost un lucru bun pentru că sunt foarte multe obstacole și cu siguranță nu am foi fost pregătiți pentru un număr mare de bolnavi”, a precizat Gabriela Firea.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati