Gabriela Firea, după întâlnirea cu managerii spitalelor din subordinea Primăriei: Construcția Spitalului Metropolitan ar putea începe anul viitor

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, pe Facebook, că s-a întâlnit cu managerii spitalelor pe care le administrează, cărora le-a transmis că investițiile vor continua. Totodată, edilul Capitalei a precizat că, în ceea ce privește Spitalul Metropolitan, se estimează că lucrările vor începe anul viitor.

“Primăria Capitalei, prin ASSMB, invește constant atât în cele 19 spitale aflate în administrare cât și în domeniul medicinei școlare, alocările anuale pentru acest domeniu fiind, în medie, de 100 de milioane de euro anual”, a declarat Gabriela Firea după întâlnirea cu managerii spitalelor din subordinea PMB,

De asemenea, primarul general al Bucureștiului i-a rugat pe manageri să se asigure că spitalele pe care le administreză sunt pregătite pentru tot ceea ce înseamnă sezonul rece și să transmită care sunt lucrurile de care mai au nevoie astfel încât să nu fie nicio problemă în ceea ce privește condițiile oferite pacienților.

“Ca în fiecare an, vă încurajez să ne comuniați din timp toate necesitățile unităților medicale pe care le coordonați, astfel încât, în bugetul anului viitor să continuăm procesul de modernizare a spitalelor din Capitală”, a scris Firea pe Facebook.

Lucrările la Spitalul Metropolitan, demarate anul viitor

Referitor la construcția Spitalului Metropolitan, până la sfârșitul acestei luni va fi predat studiul de fezabilitate, urmează contractarea proiectului tehnic și apoi execuția investiției, a anunțat edilul Capitalei. “Estimăm ca în prima parte a anului viitor să fie demarate lucrarile”, a mai spus aceasta.

Totodata, Gabriela Firea a subliniat și că sunt esențiale atât facilitățile oferite pacienților cât și personalului medical, toate acestea fiind parte integrată în strategia de sănătate a actualei administrații.

“Am majorat norma de hrană a pacienților și am inițiat, în premieră, un program prin care oferim locuințe de serviciu personalului medical din spitalele pe care le administram, astfel încât să stimulam cadrele medicale să rămână în țară, în slujba pacienților din România. Până acum am achizitionat 177 de locuințe din cele 600 pe care ne-am propus să le cumparam, si vom demara si cea de-a doua etapa prin care se realizeaza procedurile pentru restul de locuinte”, a scris Gabriela Firea, pe Faceebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati