Gabriela Firea, apel către Orban și Iohannis: Nu blocați Legea piețelor. Producătorii agricoli, ”victime sigure ale bolilor cauzate de frig”

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, trage un semnal de alarmă cu privire la situația producătorilor agricoli care își vând marfa în frig, devenind ”victime sigure ale bolilor cauzate de frig”, și face un apel către premier și președinte să nu blocheze Legea piețelor, pentru a pune capăt acestei situații.

”Piețele sunt încă închise. Producătorii agricoli își vând marfă în frig, prin parcări, pe stradă, sau în fostele piețe acoperite cărora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig.

Cumpărătorii sunt păgubiți, bugetul familiilor este grav afectat”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Candidata Senatului din partea PSD București spune că a analizat această situație împreună cu social-democrații de la sectorul 2, conduși de Rodica Nassar, și cere promulgarea legii PSD pentru redeschiderea piețelor.

”Parlamentul a adoptat Legea PSD pentru redeschiderea piețelor. Așa că, îi cerem lui Orban și președintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituțională sau prin retrimiterea la reexaminare.

Sā permită intrarea ei în vigoare cât mai rapid, pentru a pune capăt acestei decizii greșite.
Nu mai e loc de orgolii în această problemā, pentru că agricultorii români riscă să-și piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg”, a precizat fostul edil.

Aceasta atrage atenția că ”orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români„.

”Nu poate există nicio justificare de bun-simț de a persista în greșeala de a ține piețele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise”, a conchis Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati