Gabriela Firea: Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără alimente din cauza conflictului militar din Ucraina

Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine şi alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, afirmă ministrul Familiei, Gabriela Firea. Chiar dacă anumite alimente s-au scumpit, ”nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată şi să golim rafturile magazinelor”, a completata acesta.

„Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine şi alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina. România are, de exemplu, suficient de mult grâu în depozite pentru a susţine consumul intern în următoarea perioadă. Din fericire, nu suntem în situaţia vecinilor noştri din Ungaria, Bulgaria şi Serbia care au fost nevoiţi, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu faţă de cât consumă”, a scris Firea pe Facebook.

Ministerul Agriculturii a completat rezervele de stat

Ea afirmă că ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la graniţa României, completând rezervele de stat, iar „depozitele sunt pline şi românii nu trebuie să se îngrijoreze”.

Gabriela Firea afirmă că Guvernul va găsi soluţiile cele mai bune şi pentru limitarea efectelor crizei de pe piaţa energiei.

„Din păcate, da, majoritatea alimentelor s-au scumpit. Dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată şi să golim rafturile magazinelor. Măsurile de sprijin pentru populaţie, dar şi pentru companii, vor aduce o perioadă de linişte. Dacă facturile la gaze şi energie vor fi uşor de suportat, toate preţurile vor scădea”, conchide ministrul Familiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati