Gabriela Firea: Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate!

Candidatul PSD la Senat, Gabriela Firea, susține că Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate, asta în condițiile în care a început să se laude că a mărit pensiile în România mai mult decât în Germania!

„Domnilor de la PNL, dacă tot ați adus vorba de Germania, v-ați uitat cât alocă germanii din PIB pentru pensii? 11,8% din PIB! Adică fix nivelul la care ar fi ajuns cheltuielile în PIB cu pensiile din România în 2022, dacă voi, cei de la PNL, nu ați fi încălcat legea și nu ați fi tăiat majorările pentru pensionari!

Dar dacă tot vă comparați cu Germania, spuneți și cât e pensia medie acolo.

Vă spun eu: 1.609 euro, înainte de majorare!

Mai comparați cu România care are a doua cea mai mică pensie medie din UE, de doar 322 de euro?

Iar dacă puneți și inflația de -0,4% în Germania, față de 2,1% în România (unde avem creșteri mult mai mari pe coșul de subzistență al pensionarilor) veți constata că cei 14% din România valorează mai puțin decât cei 3,8% din Germania!

Și când susțineți că ar fi fost „o nebunie” creșterea de 40% prevăzută în Legea pensiilor, amintiți-vă cum le promiteați pensionarilor în campania de la prezidențiale că veți crește pensiile așa cum e prevăzut în lege!”, se arată pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a adăugat că și acum, liberalii,  tot în campanie sunt.

„Cu ce îi mai mințiți? Că nu le majorați TVA-ul? Că nu faceti acord cu FMI? Cine vă mai crede?

Ați găsi bani pentru a tăia taxe de miliarde pentru bănci și pentru marile corporații din asigurări și energie, dar pentru pensionari repetați într-una că „nu sunt bani!”.

Era datoria voastră să găsiți bani, să creșteți veniturile, că voi guvernați!

În mai 2020, 40% dintre pensionarii din România trăiau cu pensii mai mici de 1.000 de lei/lună, iar diferența până la două treimi aveau până în 1.500 lei.

Vi se pare suficientă creșterea cu 14%?

Voi, parlamentarii PNL, ați fi dispuși să trăiți cu 1.000 de lei +14% pe lună?

Iar când mai ieșiți cu obrazul gros să spuneți că „nu e sustenabil” să dați pensii decente pentru pensionari, gândiți-vă ce le transmiteți tinerilor care se gândesc să plece la muncă în străinătate!

Cum să rămână în România, dacă tot ce le promiteți voi după munca de o viață este doar o pensie de mizerie?!

#DispretMarcaPNL
#NuLePasaDeOameni”, potrivit sursei citate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati