Gabriela Firea: Guvernul va cădea, cât de curând, dar faptele grave vor rămâne

1
172

Incompetența lor o vor plăti toți copiii și nepoții noștri, iar Guvernul va cădea, cât de curând, dar faptele grave împotriva românilor vor rămâne, a afirmat joi senatorul de București Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte al PSD.

„Comisia Europeană arată că Guvernul Orban-Cîțu a dus România în groapa austerității! Scrisoarea oficială a Comisiei Europene arată că împrumuturile nebunești și măsurile haotice din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie ce vor impune măsuri dure de austeritate. Comisia Europeană arată și minciuna grosolană a lui Cîțu care susținea că s-a împrumutat pentru a susține economia în fața pandemiei„, a afirmat Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Potrivit acesteia, în realitate, România a fost pe ultimul loc din UE cu doar 1% din PIB și, din aceste motive, Comisia Europeană vrea să se implice în realizarea bugetului României – doar Grecia a mai fost în această situație.

„În guvernarea PSD, de fiecare dată, realitatea economică arăta mai bine decât prognozele Comisiei Europene și ale FMI. De fiecare dată aceste instituții au fost nevoite să-și revizuiască prognozele în sens pozitiv. În guvernarea PNL-USR, realitatea economică arată mai rău decât prognozele, pe care specialiștii au fost nevoiți să le revizuiască în sens negativ. Cîțu a mințit ca de obicei când a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!„, a adăugat senatoarea.

Ea a arătat că doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri, iar restul de 9% din deficitul bugetar este numai și numai rezultatul proastei guvernări Orban-Cîțu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.