Gabriela Firea, întrebare pentru Vlad Voiculescu: Cine minte? Cum dispar paturile la ATI?

Gabriela Firea, senator PSD București, a scris un mesaj dur pe rețelele de socializare în ceea ce privește paturile la Terapie Intensivă. 

Fostul edil al Capitalei se întreabă cine minte cu privire la paturile ATI din România, în situația în care datele prezentate de Eurostat, datele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și cele arătate de președintele Klaus Iohannis sunt diferite.

”Cine minte populatia, ca sā o tinā inchisā în casā si înspāimântatā, mai mult decat este cazul? Cum dispar paturile de la ATI din România!? Potrivit datelor Eurostat din martie 2020, România avea 2653 de paturi de ATI. Potrivit unei analize a Europa Liberă din noiembrie 2020, care cita un raport al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în țara noastră erau 4.175 de paturi de ATI iar președintele Iohannis declara că numărul acestora a fost dublat!

Cine minte?

Și atunci, cum de s-a ajuns la puțin peste 1.000 de paturi de ATI în martie 2021!?

În concluzie, care este, în prezent, numărul total de paturi de ATI din România, dar și cum sunt acestea distribuite, pe fiecare unitate sanitară în parte, domnule ministru Vlad Voiculescu!?”,  a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati