Gabriela Firea: La şedinţa Consiliului Local Sector 1 au fost doar cei de la PSD. E o laşitate să nu participi

Gabriela Firea a declarat că şedinţa Consiliului Local Sector 1 de luni, unde era pe ordinea de zi un proiect care să revoce decizia de a lăsa fără finanţare 4 spitale din Capitală, a fost una scurtă, deoarece s-au prezentat doar consilierii de la PSD, restul de la PNL, USR-PLUS şi PMP au absentat.

Prim-vicepreşedintele PSD a mai acuzat PNL şi USR-PLUS că vrea să se derobeze de finanţarea celor 4 spitale din Bucureşti – Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Fostul edil al Capitalei a declarat că va merge mai departe cu o plângere la prefectul Capitalei Traian Berbeceanu, iar dacă acesta nu va reacţiona, PSD va merge în justiţie dacă nu va putea opri această „decizie aberantă”.

”Am dorit să participăm la ședința consiliului local al Sectorului 1 împreună nu senatorii și deputații PSD din București. A fost o ședință scurtă deoarece nu s-au prezentat decât colegii din PSD iar ceilalți au absentat.

Am vrut să dăm ocazia colegilor consilieli de la PNL, USR-PLUS și PMP să ia atitudine față de această inițiativă de a lăsa în aer din punct de vedere financiar 4 mari spitale din România. S-a constatat lipsa cvorumului.

Faptul că nu s-au prezentat nu arată doar lașitate din punct de vedere politic ci și o lipsa de respect pentru cetățeni.

Noi am propus anularea proiectuljui de săptămâna trecută, nu s-a putut. Consilierii PSD vor depunde la secretariatul Primăriei Capitalei și Consiliului General un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate spitalele în administrația PMB prin ASSMP. Primarul General a scris o decralație în care arată lipsa crasă de responsabilitate și lipsa empatiei.

Colegii consilieri de la sectorul 1 au semnat o plângere pealabilă care va merge la Prefectura Capitalei. Așteptăm o reacție din partea domnului Berbeceanu. Vom merge inclusiv în justiție dacă nu putem opri această decizie”, a declarat Gabriela Firea în fața sediului Primăriei Sectorului 1.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati