Gabriela Firea: Minciunile lui Plicuşor Ban pot fi dovedite uşor. Mă acuză că nu am vrut să semnez contractul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie. Am semnat acest contract

0
120
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că minciunile edilului general „Plicuşor Ban” pot fi uşor dovedite şi vorbeşte despre acuzaţiile pe care i le aduce acesta referitor la contractul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie.

În acest sens, senatoarea PSD prezintă contractul pe care l-a semnat pe 19 octombrie 2020.

„O altă minciună spusă fără ezitare a fost aceea ca dacă eu aş fi semnat contractul, «am fi avut deja tramvaie în Bucureşti!». Fals! Conform contractului, Astra s-a angajat să finalizeze prototipul în 15 luni, în anul următor să livreze 37 de tramvaie, apot 48 şi la final 15. Deci, domnule primar mincinos, nu am fi avut cum să avem într-un timp atât de scurt, aşa cum susţineţi ridicol dvs, tramvaie în Capitală”, a explicat Firea.

„Încă o dovadă a minciunilor pe bandă rulantă! Primarul dreptei unite în rele a lansat astăzi o nouă minciună grosolană. Ascunde faptul că totul este blocat în Prmăria Capitalei, lucrări, investiţii, documente, prin ieşiri fulminante în care minte şi dezinformează cu neruşinare. Dar, disperat să îşi ascundă lipsa de activitate şi de implicare, nu face nici măcar minimul efort de a se informa înainte de a arunca pe piaţa acuzaţii extrem de grave.

Însă minciunile lui Plicuşor Ban pot fi dovedite uşor, simplu. Cu documente. Astăzi mă acuză că nu am vrut să semnez contractul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie. Minciună! Iată dovada. Am semnat acest contract pe 19.10.2020, alături de reprezentanţii direcţiilor implicate, persoane în viaţă, care pot confirma acest lucru (dacă semnăturile lor pe document nu sunt suficiente).

Subliniez că am semnat contractul imediat ce a ajuns la cabinet, după încheierea tuturor aspectelor legale, nu am ezitat nicio secundă. Potrivit prevederilor legale, contractul a fost transmis firmei castigatoare (prin email, în data de 26.10.2020), pentru a fi semnat şi de catre conducerea acesteia.

Răspunsul societăţii a fost transmis pe 30.10.2020 (coincidenţă, la o zi după preluarea mandatului de către Plicusor) şi propune câteva modificări de formă ale contractului (înlocuirea sintagmei Beneficiar cu Achizitor, de exemplu).

Este un tertip jalnic, pe care Plicuşor l-a utilizat, pentru a ajunge el în situaţia de a semna respectivul contract, muncit de mine si echipa mea!

A mai facut-o şi cu contractual pentu termoficare, pentru care am muncit eu şi echipa mea 4 ani, contract ţinut în sertar luni bune de către guvern, pentru a aştepta să fie semnat de Plicuşor.

Ruşine!

O altă minciună spusă fără ezitare a fost aceea ca dacă eu aş fi semnat contractul, «am fi avut deja tramvaie în Bucureşti!». Fals! Conform contractului, Astra s-a angajat să finalizeze prototipul în 15 luni, în anul următor să livreze 37 de tramvaie, apot 48 şi la final 15. Deci, domnule primar mincinos, nu am fi avut cum să avem într-un timp atât de scurt, aşa cum susţineţi ridicol dvs, tramvaie în Capitală.

Mai am multe de spus pe acest subiect.

Pana atunci, un sfat gratuit pentru Mincinosul Dreptei Unite: să citească legislaţia privind achiziţiile publice! Şi Codul Administrativ. Şi Codul Muncii. Primarul NU decide şi nu are nicio implicare în realizarea unei licitaţii.

Primarul nu poate refuza semnarea unui contract (aşa cum face el acum, refuzand să semneze orice hartie, fie că e vorba de autorizaţii de urbanism sau concedii medicale). Primarul trebuie să respecte legea. Asta daca o cunoaşte”, a scris Gabriela Firea joi pe Facebook.

Nicuşor Dan a declarat că Primăria Capitalei se pregăteşte să semneze contractul cu Astra Arad pentru 100 de vagoane de tramvai şi va fi lansată şi licitaţia pentru autobuze electrice, tot cu bani europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.