Gabriela Firea: Primăria Capitalei va relua procedura privind achiziţia a 423 de locuinţe din cele 600 destinate personalului medical

Primăria Capitalei va relua procedura privind achiziţia a 423 de locuinţe din cele 600 destinate personalului medical, până acum fiind achiziţionate 177 de astfel de apartamente, a anunţat vineri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Bucureştiul are anul acesta, pentru prima dată în 30 de ani, o concepţie unitară privind elaborarea unor planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector în parte Până în aprilie 2020 va fi prezentată o primă variantă a Planului Urbanistic General al Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, care a participat vineri la forumul „Salonul Imobiliar – Perspective şi tendinţe pentru 2020”, organizat în cadrul evenimentului „Salonul Imobiliar Bucureşti”.

Cu această ocazie, Primarul General i-a invitat pe dezvoltatorii imobiliari prezenţi la târg să depună oferte în cadrul procedurii prin care Primăria Capitalei achiziţionează locuinţe pentru personalul medical angajat în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

„Prin programul derulat de Primăria Capitalei, se achiziţionează 600 de apartamente cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru personalul angajat în unităţile medicale din subordinea Municipalităţii. Până în prezent, au fost cumpărate 177 de apartamente – cu 1, 2 sau 3 camere. Valoarea acestor locuinţe, care sunt situate în sectoarele 1, 2, 6 şi Bragadiru, se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.  Procedura de achiziţie, perfect transparentă şi deschisă către toţi potenţialii ofertanţi, va continua în perioada următoare pentru achiziţionarea restului de apartamente. Sper să avem de această dată mai multe oferte, pentru că în ciuda faptului că Primăria a achitat preţul pieţei, piaţă nu a răspuns de la început pe măsură acestei oportunităţi”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a vorbit şi despre două măsuri care au impact direct asupra calităţii locuirii în Bucureşti – extinderea şi modernizarea transportului public: 400 de autobuze noi Euro 6 care se afla deja în trafic, 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz care vor ajunge la Bucureşti în primăvara anului viitor, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie aflate în procedura de achiziţie, dar şi introducerea vinietei Oxigen prin care se  restricţionează traficul maşinilor foarte poluante în Capitală.

O altă temă abordată în cadrul forumului a fost reglementarea urbanistică a Capitalei.

„Primăria Capitalei şi-a luat în serios calitatea de izvor de reglementare urbanistică a teritoriului, în deplină transparenţă şi colaborare cu judeţul învecinat, Ilfov. Obiectivul asumat este eliminarea oricărui subiectivism în deciziile legate de autorizări, astfel încât orice investitor să-şi poată programa şi canaliza capitalul către oraşul nostru”, a arătat edilul şef.

Astfel, Bucureştiul are anul acesta, pentru prima dată în 30 de ani, o concepţie unitară privind elaborarea unor planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector în parte, PUZ-urile de sector fiind în fază avansată de avizare şi aprobare, după cum urmează:

– Sectorul 3:  Planul urbanistic zonal a fost aprobat de către Consiliul General la începutul acestui an şi este funcţional.

 

– Sectorul 4: PUZ aprobat pentru jumătate de sector

 

– Sectorul 6: documentaţia este finalizata şi va fi înaintată spre aprobare Consiliului General în şedinţa din luna ianuarie 2020

 

– Sectoarele 1 şi 2: planurile sunt în ultima fază de consultare publică, urmând a fi introuse pe ordinea de zi a Consiliului General în luna februarie a anului viitor.

 

– Sectorul 5: PUZ-ul va fi înaintat spre aprobare în martie 2020”.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că în acest moment „deblocarea proiectului privind Planul Urbanistic General al Bucureştiului este o certitudine, urmând ca până în finalul lunii aprilie a anului viitor să fie prezentă prima variantă a planşei de reglementări, de o complexitate şi nivel de detaliere pe care o capitală europeană merită să le aibă. În felul acesta vom deschide o cale dreaptă, nebirocratică şi prietenoasă pentru investiţii sănătoase, în concordanţă cu nivelul de dezvoltare pe care ni-l dorim”.

La rândul lor, dezvoltatorii imobiliari s-au arătat interesaţi de proiectele de infrastructură derulate de Municipalitate, dar şi de cele care urmează a fi demarate.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati