Gabriela Firea promite că circulația tramvaiului 41 va fi reluată la 1 septembrie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că până pe 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41.

Potrivit unei postari pe pagina de Facebook, Gabriela Firea a facut o vizita la șantierul „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții”, pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de invesții.

„Prima etapă a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” se va încheia până la sfârșitul acestui an! Până la 1 septembrie, se va relua circulăția tramvaiului 41. Am dat ordinul de începere a proiectării pentru etapă a două, unde s-au făcut economii substanțiale prin refacerea coridorului de expropriere”, a scris edilul.

„Conform grafiului de execuție, prima etapă a acestui proiect, Nodul Virtuții, se va încheia la sfârșitul acestui an, atunci când vom începe, în conformitate cu legislația în vigoare, testele statice și dinamice. După această etapă, Nodul Virtuții – acest obiectiv de investiții atât de așteptat de bucureșteni – va putea fi redat circulăției!

De asemenea, începând cu dată de 1 septembrie, tramvaiul 41 va putea circulă în această zona, înainte de începerea anului școlar. În ceea ce privește stadiul actual, am reușit să accelerăm ritmul lucrărilor, astfel încât, chiar ieri au fost montate ultimele două grinzi aferente tablierului metalic care face joncțiunea peste bulevardul Virtuții”, a completat Gabriela Firea.

Nodul Virtuții este realizat în proporție de peste 90%

Totodata, Primarul Capitalei reminteste faptul că acest proiect, inițiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuție de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuții, componentă a acestei investiții, este realizat în proporție de peste 90%.

În perioada următoare, lucrările la acest obiectiv de investiții vor viza suprastructură tablierului metalic, montarea și tensionarea hobanelor și infrastructură bretelelor aferente acestui pasaj.

S-a dat ordinul de începere a proiectării etapei a doua

De asemenea, în ceea ce privește cea de-a două etapă, (Nod Virtuții-Uverturii), Primarul General, Gabriela Firea, a explicat ca a dat ordinul de începere a proiectării. „Doresc să subliniez faptul că am reușit să facem economii substanțiale prin refacerea coridorului de expropriere pentru că în proiectul inițial erau afectate mult mai multe clădiri care trebuiau expropriate.

Totodată, am primit asigurări din partea constructorului că va aloca resurse umane suplimentare astfel încât lucrările să poată avansa cât mai rapid”, a mai precizat Firea.

Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste răul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centură Bucureștiului și cea de a treia – din Centură Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătură între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centură Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

Prin realizarea acestui obiectiv se va obține o intrare mai facilă în București dinspre Autostrada București – Pitești, dar și o redistribuire a traficului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati