Gabriela Firea: PSD îi cere demisia ministrului Sănătății

0
148

PSD îi cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru că minte și este în incapacitate de a coordona campania de vaccinare, a afirmat miercuri prim-vicepreședintele partidului, Gabriela Firea, senator de București.

„Cerem demisia ministrului USR- Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin și de aceea, vezi Doamne, nu-și vaccinează populația„, a scris Gabriela Fire ape Facebook.

E a adăugat că, în realitate, mai multe țări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populației pentru a aștepta noi rezultate ale testelor clinice și pentru a vedea ce se întâmplă în țările care își vaccinează deja cetățenii.

„Voiculescu nu poate susține că nu știe realitatea! Însă minte intenționat pentru a acoperi haosul, debandada, dar și incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare.

De altfel, a fugit de răspundere încă din prima zi, a refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare si să dea declarații, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat astfel constituirea centrelor de vaccinare și a ignorat problemele legate de funcționarea platformei online.

Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu„, a adăugat senatoarea PSD.

Ea susține că „în această perioadă de criză de sănătate profundă România are nevoie de un ministru al Sănătății responsabil, capabil să ia decizii care rezolvă problemele, nu de un mincinos și-un dezertor incapabil„.

„Pentru revenirea la o viață normală este vital ca 70% din populația țării să fie imunizată, iar guvernul Cîțu și-a asumat că până sfârșitul lunii septembrie 10,4 milioane de români vor fi vaccinați. Eșecul atingerii acestui obiectiv înseamnă condamnarea României, afundare într-o criză și mai mare și inevitabil impune demisia sau demiterea guvernului Cîțu„, a adăugat Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.