Gabriela Firea: Redeschideți spitalul modular din Pipera, care zace în continuare acoperit de bălării

Senatorul PSD Gabriela Firea cere redeschiderea spitalului modular din Pipera și îi transmite primarului general Nicușor Dan să facă ceva pentru oameni.

„Este atac la siguranța națională să închizi spitale pe timp de pandemie!

 Spitalul modular deschis anul trecut în Pipera, în timpul mandatului meu de Primar General, zace în continuare acoperit de bălării, închis de inconștientul Nicușor Dan.

 Ura, nepriceperea, haosul și neputința actualului primar țin închis de peste un an de zile un spital perfect echipat, care ar putea salva vieți. 

  •  În timpul unei pandemii, în timp ce toți politicienii și administratorii din lumea întreagă își folosesc la maximum toate resursele, decizia noului primar pentru ajutorarea pacienților a fost și este una singură: închiderea spitalului modular deschis de Firea. 

 În august anul trecut, într-un moment în care numărul de cazuri noi de COVID-19 era de 1.300/zi, iar presiunea pe spitale era mare, am deschis Spitalul modular de la Pipera, ca secție externă a Spitalului Victor Babeș.

  •  400 de paturi în care se puteau trata pacienții cu simptome ușoare si medii, sub supraveghere medicală, erau disponibile pentru a elibera Spitalul Babeș și a da altora șansa de a fi internați. 

Unitatea respectă toate standardele medicale dar asigură și confortul pacienților: saloanele cu maximum două paturi, baie proprie, toalete, boiler, televizoare, wi-fi.

  •  Am construit acest spital, l-am dotat și am asigurat personalul medical necesar FĂRĂ să ne ceară Ministerul Sănătății sau premierul, am alocat bani din bugetul masacrat al Primăriei Municipiului București FĂRĂ ca Guvernul de atunci să ne ajute în vreun fel. 

Doar pentru că am înțeles că asigurarea sănătății oamenilor era responsabilitatea noastră! 

Astăzi sunt peste 15.000 cazuri/zi, un număr de decese înfiorător de mare, o presiune de nesuportat pe spitale. Iar Spitalul modular, închis de Primarul din dulap din aprilie, nu este folosit! 

De aceea mă întreb care sunt interesele acestor oameni aflați, vremelnic, în funcții de conducere?

Domnilor de la putere, dormiți? Vă pasă vreun pic de sănătatea românilor? 

Sau totul este o mare afacere, iar cei bolnavi și fără sprijin, victime colaterale al căror număr nu vă interesează?

  •  Ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke, a anunțat cā ar dori sā redeschidā Spitalul Modular COVID-19 din Pipera! Dar ce face primarul? De ce nu convoacă ședința de Consiliu General pentru a aloca fondurile necesare? Ce așteaptă? Sā mai moară alte sute de oameni?

 În calitate de senator PSD de București, împreunā  cu cei 21 de consilieri generali social democrați, solicităm convocarea AZI a unei ședințe de îndată, pentru alocarea fondurilor necesare redeschiderii Spitalului modular COVID-19!”, a scris Firea, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati